Didier Deschamps pred zápasom osemfinále Majstrovstiev sveta vo futbale proti Argentíne verí, že jeho tím dokáže pokryť a neutralizovať Lionela Messiho. Tréner Francúzska si však je vedomý toho, že hovoríme o najlepšom hráčovi sveta.

Francúzsko si postup do ďalšej fázy šampionátu v Rusku vybojovalo oveľa jednoduchšie, než Argentína. Albicelestes sa zo skupiny dostali s odretými ušami. Platí však, že obe reprezentácie výkonmi a predvedenou hrou zaostávajú za očakávaniami. Osemfinále bude nesmierne ťažké a nikto si dopredu neodhadne tipovať, kto postúpi ďalej. Deschamps sa však obáva jedného: že jeho hráči nebudú schopní ustrážiť Messiho.

"Messi je Messi. Pozrite sa na jeho štatistiky, 65 gólov v 127 zápasoch, je to na slnko jasné. Dúfajme, že sa nám ho podarí pokryť a neutralizovať, ale už z mála dokáže urobiť rozdiel. Ak hráte proti Argentíne a Messimu, existuje niekoľko spôsobov ako limitovať jeho vplyv. Minimálne niekoľko. Ale jeho tím je nesmierne skúsený, hovoríme tu aj o Messim, no Javier Mascherano má množstvo reprezentačných štartov, takže na tlak je zvyknutý."

"My máme množstvo neskúsených hráčov, nie je to výhovorka, je to realita. Pokúsime sa urobiť čo bude v našich silách, aby sa veci zajtra vyvíjali v náš prospech."

V defenzíve Francúzska sa proti Argentíne s vysokou pravdepodobnosťou objaví trojica hráčov - Hernandez, Umtiti a Varane - ktorá je na Messiho zvyknutá zo španielskej ligy. Deschamps to však automaticky nepovažuje za výhodu.

"Dúfam, že po zápase na vašu otázku odpoviem 'áno'. Nie som si istý, či ide o výhodu, ale určite to nie je nevýhoda. Messi hráva v Španielsku, vieme, že robí rozdiel, ale ak ste proti nemu hrali, možno ste si vedomí situácie, ktorá sa na trávniku môže stať. Ale Messi je Messi, s jeho talentom, z mála dokáže zažiariť a urobí rozdiel. Je nepredvídateľný."

zdroj: sportskeeda.com
foto: sport.es

JURITO

36
2018-06-29 16:45:29

Všetci očakávajú výhru francúzska a to je dobre lebo aspoň Argentína bude 1x hrať ako outsider a to im môžno pomoze

Mecik

11
2018-06-29 17:11:10

To ocekavani je zcela opravnene, tim spise, kdyz si uvedomis, na kolik procent zahrali ve skupine, vic jak 70 % vykonum totiz nedali, s nadsazkou receno. Ted je otazka jestli se rozjedou nebo podelaj. Respekt budi hlavne jejich obrana, a jsem velmi zvedavy, jak se Messi pres stopery Varaneho s Umtitim prosadi.

emiliano

3
2018-06-30 09:22:42

Ak si zoberieme káder, tak Francúzsko je jasným favoritom, nemá slabinu, okrem, ako hovorí tréner, mladosti. Majú niekoľko nebezpečných hráčov a nik nie je do počtu.A pokryť jedného hráča, Lea, nie je tak ťažké, ak ostatní jeho spoluhráči sú málo nebezpeční. Leo potrebuje, aby aj iní hrozili, vtedy on ostane trochu zabudnutý a udrie. Ak sa však všetko točí okolo neho, potom ho obkľúčia dvaja, traja a hra Argentíny je len o jalovom posúvaní lopty.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.