Samuel Umtiti a Lionel Messi sú na klubovej úrovni už 2 roky spoluhráčmi, ale zajtra v osemfinále Majstrovstiev sveta vo futbale nastúpia proti sebe. Na programe je zápas Francúzska proti Argentíne.

Francúzsko sa nemôže sústrediť len na Messiho

"S Leom trávim deň čo deň a viem, že ubrániť ho bude veľmi ťažké. Má neuveriteľnú kvalitu. Musíme sa o to pokúsiť, ale ak sa budeme sústrediť len na neho, škodu nám narobia ďalší hráči. Ak nebude útočiť on, urobí to Banega."

Umtiti má s Messim veľmi dobré vzťahy

"Máme medzi sebou veľmi dobrý vzťah. Je to veľký človek, rozpráva a usmieva sa ako každý. Netelefonoval som s ním, radšej sa budem sústrediť na to, čo sa bude diať na trávniku. Porozprávame sa po zápase, teraz na to nie je vhodný čas, prinajmenšom nie pre mňa."

Možnosť trénovať po Messiho boku dáva Umtitimu veľa

"Mám dojem, že futbal hrá úplne inak ako ostatní. Stále strieľa góly a nikdy sa neunaví. Má to v sebe. Nerád prehráva, vždy chce získať ďalšie tituly. Nepovedal by som to o ňom, pretože keď som ho spoznal, už vyhral všetko. Jeho kontrola na trávniku robí dojem. Má techniku, ktorú nemá žiaden ďalší hráč. Odkedy som prišiel do Barcelony, umožňuje mi snívať."

Francúzsko nemá strach

"Nebojíme sa, veríme našich schopnostiam. Messi v Argentíne nie je tým Messim, čo v Barcelone, pretože okolo seba nemá tých istých hráčov. Messi Argentínu neraz zachránil, keď bola na pokraji prehry. V takom momente treba byť v strehu, pretože práve vtedy sa jeho talent objaví najčastejšie."

V Argentíne Messiho kritizujú

"Argentínčania sú voči Messimu veľmi suroví. Nechápu, že aj napriek svojej obrovskej kvalite sám nemôže urobiť nič. Ak by som bol trénerom, povedal by som mu, aby sa netrápil nad bránením. Sám si dokáže poradiť s 2-3 hráčmi. Ak takého hráča máme, treba mu povedať, aby zostal vpredu. Je to výnimočný hráč, nie je možné ho porovnávať s inými."

Rozhoduje Messi o zostave?

"Nemyslím si, že by to tak bolo. Myslím, že rozhoduje tréner. Je možné, že prosí Messiho o radu, to je normálne, ale nemyslím si, že by bol trénerom Leo. Je hráčom."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Marian

16
2018-06-29 19:38:34

Dobre Sam. Keď ťa vyškolí na tréningu, može to spraviť aj v zápase. Otázkou je, koľkokrát Griz a spol. vyškolia argentínsku obranu. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas. Vyhrá šťastnejší...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.