Tréner argentínskeho národného družstva Jorge Sampaoli sa pred osemfinálovým stretnutím Majstrovstiev sveta proti Francúzsku objavil na tradičnej tlačovej konferencii. Skúsený kormideník sľubuje fanúšikom krv a pot, pričom hovoril o viacerých témach, ktoré v súčasnosti rezonujú v súvislosti s Albicelestes

Mužstvo 

"V schopnosti svojich hráčov verím, som presvedčený o tom, že dokážu narábať s priestorom správne. Ak sa nám to podarí, pre Francúzsko to bude náročnejšie. Argentína bude hrať ako o život, s obrovským sebazaprením."

Francúzsko

"Silnou stránkou tohto družstva je rýchlosť ich presunov, sú skvelí v obrane, kam sa vedia vracať nesmierne rýchlo. Prácu ich trénera je naozaj vidno, pri mnohých góloch môžeme sledovať tri alebo štyri dotyky popri prítomnosti štyroch, možno piatich hráčov. Okrem skvelých individualít sa prezentujú kolektívnou hrou, čo je výsledkom úsilia ich manažéra."

Zápas

"Dôležité pre nás bude prevzať nad zápasom kontrolu, prezentovať sa dobrým futbalom a hlavne vášňou. Nebezpečná pre nás bude splupráca Griezmanna a Girouda, snívam však o tom, že uvidím Argentínu, ktorá sa bude futbalom baviť. Pokiaľ nebudeme kontrolovať hru, čo považujem azda za najdôležitejšiu vec, bude to pre nás po fyzickej stránke veľmi náročné, a to sa nám môže vyplatiť."

Messi

"Futbal sleduje s nesmierne čistou mysľou, dovoľuje nám vidieť veci, ktoré dokážu sledovať len géniovia ako on. Hoci má Francúzsko plán, ako Lea neutralizovať, my to dokážeme využiť. Argentína má najlepšieho hráča na svete, avšak Francúzsko dokážeme ohroziť aj inými zbraňami. Na Leovi aj jeho spoluhráčoch vidieť obrovské odhodlanie bojovať za národný dres, aj keď zrejmý je tlak, ktorý je nebezpečný pre všetkých. Argentína bude svedkom mužstva, ktoré bude znášať prehru len veľmi, veľmi ťažko."

Rozhodol Leo o striedaní Agüera?

"S hráčmi hovorím stále v nesmierne osobnej rovine. Trénujeme hneď viacero alternatív a s Messim som komunikoval len preto, aby som mu oznámil, čo plánujem urobiť, aby som ho oboznámil so svojím plánom priviesť do hry viacerých chlapcov do útoku."

Zdroj: sport
Foto: sport

MessiJeBuh

14
2018-06-29 23:11:59

Hrát o život měl už od začátku,
Kdy se hrála základní skupina...

Jhonys

15
2018-06-30 00:01:43

spíš už v kvalifikaci... :D ale to je jedno, postoupili a to je hlavní. Teď už je to každý zápas buď a nebo. A i kdyby skončili první ve skupině, betonující Dánové by jim určitě dělali taky velké problémy, navíc by se od Argentiny očekávala v takovém zápase jedině výhra. Nyní s Francií nejsou favoritem a to může být jejich výhoda.

tuno

-1
2018-06-30 08:15:14

Podľa slov sampaoliho chce dominovať a futbalom baviť... Z toho mám obavy

Danny

6
2018-06-30 01:10:47

Mbappe a dembele urobia problemy uvidite :) nebudu stihat ich rychlost

FCBkraken

5
2018-06-30 08:04:03

Ak prehraju tak hádam so cťou a nie 5:0

FCBkraken

1
2018-06-30 08:04:39

0:5 teda

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.