Na argentínske národné futbalové družstvo čaká v rámci tohtoročných Majstrovstiev sveta v Rusku už druhé finále. To prvé zvládlo, po vydretom triumfe zdolalo Nigériu, no a teraz prichádza Francúzsko, ktoré vskutku otestuje kvalitu Juhoameričanov. 

Lionel Messi, najväčšia hviezda a kapitán Albicelestes, bude čeliť svojim dvom klubovým spoluhráčom z FC Barcelona, Umtitimu a Dembélému. Na turnaji pôjde o druhý súboj, v ktorom proti sebe nastúpia hráči katalánskeho celku, tým prvým bolo pritom stretnutie medzi Argentínou a Chorvátskom (0-3), v ktorom na seba narazili Leo a Rakitić. 

Najväčšou hrozbou Galského kohúta je zase Griezmann, ktorý odohral na šampionáte svoj najlepší zápas v úvodnom zápase svojej ekipy. Francúzsko je však všeobecne za svoje výkony kritizované, a to i napriek konečnej prvej priečke, z ktorej Les Bleus postúpili medzi najlepšiu šestnástku. 

Jedenástka Argentíny

Všetko nasvedčuje tomu, že argentínsky tréner zmeny oproti súboju s Nigériou robiť nebude. Hovorí sa, že keď veci fungujú, meniť ich netreba a Jorge Sampaoli sa toho zrejme bude držať. 

Zostava, v ktorej teda vyštartujú Argentínčania v Kazani, by teda mala byť nasledovná. Medzi tromi žrďami azda nebude chýbať Armani, na krajoch obrany pravdepodobne uvidíme Mercada a Tagliafica, zatiaľ čo stopérsku dvojicu budú tvoriť Otamendi a Rojo, autor víťazného gólu proti Nigérii. V strede poľa by sme mali vidieť Enza Péreza, ktorý sa zotavil po svojich zdravotných problémoch, Mascherana a Evera Banegu a vpredu Messiho, Higuaína a Di Maríu.

Nečakaný variant?

Hoci najpravdepodobnejšie je, že Argentínčania nastúpia v zložení, aké je popísané vyššie, novinári špekulujú aj o možnosti Sampaoliho nečakaného taktického ťahu, ktorým by zaskočil Deschampsových zverencov. Ide o zostavu, v ktorej by nastúpil Messi na poste falošnej deviatky, kým na pravej strane útoku by sme videli Cristiana Pavóna, útočníka Bocy Juniors.

V takomto zložení by boli Albicelestes rozhodne rýchlejší a kapitán Leo by dostal viac priestoru, no rovnako tak by od neho bola hra závislá ešte viac. Jedno je isté, problémy by to, každopádne, mohlo narobiť Varanemu a Umtitimu, ktorí by nemuseli vedieť, ako hru súpera brániť.

Francúzsko

Kým Sampaoli bude chcieť Francúzov zaskočiť, Didier Deschamps, kormidelník Galského kohúta, postaví s veľkou pravdepodobnosťou namiesto rozostavenia 4-3-3 formáciu 4-2-3-1. Prioritným cieľom je zastaviť Messiho, k čomu mu má pomôcť hra s dvojitým pivotom, na dvoch defenzívnych stredopoliarov. 

V hre by nemali chýbať žiadne z francúzskych hviezd, vrátane brankára Llorisa, stredopoliarov Pogbu a Kantého a útočníkov Griezmanna, Mbappého a Girouda.

Zdroj: sport
Foto: sport

Danny

6
2018-06-30 09:33:36

Presne tak sampaoli ... radsej perez ako dybala ;)

emiliano

20
2018-06-30 10:28:17

Dybala je elitný hráč a nerozumiem, prečo mu tréner nevie nájsť miesto. Futbal je jednoduchá hra, z ktorej tréneri urobili nesmiernu vedu, podľa ktorej nemôžu hrať najlepší, lebo k sebe nepasujú alebo hrajú na tých istých postoch. Elitný hráč sa prispôsobi. Spomínam na ME 1976, keď sme boli majstri, tréner Ježek mal dvoch elitných pravých obráncov, Pivarník a Dobiáš a nevolil jedného, z Dobiaša urobil záložníka a šlo to. Viktor- Pivarník, Čapkovič, Ondruš, Gogh - Dobiaš, Panenka, Móder - Masný, Nehoda, Švehlík. A teraz sú tu neustále špekulácie a nechajú sedieť elitného hráča, lebo jeho post je obsadený iným a tak namiesto neho hrá priemerný.

Danny

2
2018-06-30 11:07:15

Presne tak ... vsak messi aj tak hra skoro stale v strede ... dybala mohol kludne hrat na pravej strane ... ale co uz tvrdohlavy sampaoli mu miesto nenajde ... inak ten komentar hore bol ironia ak ste niektory nepochopili :D

singo1

4
2018-06-30 11:01:09

Je to len predpokladana zostava:)
O 15:30 bude základna a verim že aj s Dybalom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.