Dnešný program Majstrovstiev sveta nie je len o šlágri medzi Francúzskom a Argentínou, skvelý zápas na nás čaká aj od dvadsiatej hodiny. V Soči na seba narazia v atraktívnom stretnutí futbalisti Uruguaja a Portugalska, pričom tešiť sa môžeme i na hviezdu FC Barcelona Luisa Suáreza, ktorý sa pred začiatkom súboja objavil na tlačovej konferencii. 

Vzťahy s Cavanim

"Poznáme sa už veľmi dlho, viac ako desať rokov navyše po svojom boku hráme v reprezentácii. Rivalita, ktorá tu panuje, je z Uruguaja, obaja však bojujeme v tom istom drese a usilujeme sa o to najlepšie pre svoj tím. Robíme všetko pre to, aby sme si navzájom pomáhali. Na turnaj sme neprišli so žiadnymi individuálnymi cieľmi, naopak, chceme tu niečo dosiahnuť ako družstvo. Chceme sa dostať najďalej, ako to bude možné."

Uruguaj

"Našou mentalitou je neustále víťaziť. Počas skupinovej fázy tu boli nejaké špekulácie, že sa od nás čakalo viac, no my sme skončili prví, a to bol náš cieľ."

Zápas s Portugalskom

"Duel poznačí históriu medzi obomi družstvami. Musíme žiť v prítomnosti, pričom na nás čaká stretnutie obrovskej kvality, do ktorého však vstúpime s pokojom na kopačkách."

Cristiano

"Rivalita, ktorá medzi nami s Cristianom panuje, je v lige oproti tomuto turnaju rozdielna. Toto je Svetový šampionát, to, ako pristupujeme k národnému dresu, je jedinečné. Všetci chceme odviesť tú najlepšiu prácu."

Teplo

"Futbal už hráme nejakú tú dobu a sme naň zvyknutí. Iste, v Soči môže byť vlhkosť a teplo obrovské, bude dôležité dostatočne sa ovlažovať, no z toho, čo som videl, by trochu malo aj spŕchnuť."

Jeho aktuálna forma

"V súčasnosti som na tom v porovnaní s prvým stretnutím oveľa lepšie. Ja osobne som veľmi sebakritický, po zápasoch o svojom výkone vždy uvažujem, hovorím o ňom so svojím trénerom aj spoluhráčmi. Dobre viem, o čo v zápase pôjde, hráme osemfinále Majstrovstiev sveta proti víťazovi Majstrovstiev Európy. Sme maximálne motivovaní, no musíme si zachovať aj pokoj."

Pepe

"Je to obranca, ktorý si drží svoju kvalitnú formu ako v Reale Madrid, tak v portugalskej reprezentácii. Ja však nehrám len proti Pepemu, ale proti celej ich jedenástke. V Uruguaji je nesmierne dôležité, ako sa darí družstvu ako celku, potrebujeme byť kompaktní."

Menej kariet a viac penált na celom turnaji

"Hovoríme o tom aj v šatni, nebudem vám klamať. Už sa toľko neprotestuje a odpískavajú sa penalty, ktoré predtým penaltami neboli, to je pravda."

Zdroj: marca
Foto: marca

Pizzy

-4
2018-06-30 14:38:14

Zápas Uruguaja som ešte nevidel...filmuje aj tam tak ako v Barcelone? :)

JURITO

5
2018-06-30 14:51:47

Neodišiel už pepe z reálu náhodou?

fofo112

5
2018-06-30 15:02:46

Pepe je už hráva v Besiktasi Istambul.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.