Pre očakávanú prestavbu Camp Nou bol zvolený finálny projekt a v tomto článku sa dozviete všetko o projekte Espai Barca a ako táto rozsiahla rekonštrukcia zmení klub a jeho okolie.

Predstavujeme: Projekt nového Camp Nou I.

V prvej časti sme sa bližšie pozreli na to ako sa vôbec vyberal víťazný projekt a na čo všetko sa na novom Camp Nou môžeme tešiť. Záujem bol veľký a prihlásilo sa až 26 firiem, ktoré mali chuť Camp Nou vynoviť. Nakoniec však zvíťazila firma Nikken Sekkei a zhrabla zákazku za vyše 600 miliónov eur. Podľa prvotných návrhov, rekonštrukcia Camp Nou zhltne okolo 360 miliónov eur, 90 miliónov bude stáť nové Palau Blaugrana, okolo 50 miliónov úplné nové podzemné parkovisko. Okolo 40 miliónov eur Campus Barca, teda okolie okolo štadióna. 25 miliónov eur sa preinvestuje na nové Mini Estadi.

Úplne na začiatku sa hovorilo o tom, že celú prestavbu bude klub financovať z troch zdrojov. 200 miliónov by mal pokryť klub z vlastných zdrojov, 200 miliónov by mal klub získať od sponzora, ktorého meno by Camp Nou niesol ako priezvisko a ďalších vyše 200 miliónov by klub získal zo špeciálneho typu úveru. Josep Maria Bartomeu však naposledy uviedol, že celú prestavbu nakoniec klub utiahne z vlastných zdrojov a takisto od sponzora. Úver tým pádom nie je potrebný, čo je samozrejme pre pokladnicu FC Barcelona radostná správa.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Teo07

10
2018-06-30 15:19:06

Palec hore, za tento dvojclanok!

SamoFCB1

0
2018-07-01 12:18:31

Mne sa stale nepáči že z vonka bude vidno na vnútro. Rád by som bol keby to bolo ako Alianz Arena

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.