Futbalisti Španielska prekvapivo vypadli z Majstrovstiev sveta, keď v osemfinále skončili na kopačkách domácej reprezentácie z Ruska. Kouč La Rojy Fernando Hierro berie všetkú zodpovednosť na seba. 

"Pokiaľ je niekto zodpovedný, som to ja. Musím svoje povinnosti v pozícii trénera akceptovať, voči svojim hráčom nemám jedinú námietku, je to skupina plná víťazov, ktorým ďakujem za ich skvelý prístup. Bolo mi cťou koučovať ich," vyhlásil španielsky tréner Fernando Hierro po vypadnutí jeho ekipy proti Rusku (1-2 po pokutových kopoch).

Manažér prezradil, že taký skorý odchod z Majstrovstiev sveta neočakával. "Na turnaj sme prišli, aby sme tu dosiahli niečo veľké. Proti Rusku sme do toho dali všetko, riskovali sme, poslali sme do hry posily do útoku, útočiť proti jedenástim hráčom, ktorí bránia takýmto štýlom ako Rusi, ale nie je vôbec jednoduché," konštatoval rodák z Vélez-Málagy.

O osude zápasu napokon rozhodla penaltová lotéria. Kouč si pritom na tlačovej konferencii zaspomínal na kritiku novinárov ešte zo skupinovej fázy. "V prvých stretnutiach ešte právo na chyby máte, v osemfinále však už nie. Hráči pristúpili k šampionátu od prvého dňa mimoriadne profesionálne a v súčasnosti sú veľmi sklamaní, ako tréner som však hrdý na to, že som ich mal tú česť viesť."

Na otázku, prečo začal Iniesta proti Rusku iba na lavičke náhradníkov, odpovedal Hierro vyhýbavo. "Andrés sa zachoval presne tak, ako sa od neho dalo očakávať, je to jeden ohromný profesionál, ktorý prijal moje rozhodnutie. Nesmierne mu ďakujem za jeho obrovskú profesionalitu, je to jeden z najlepších futbalistov našej histórie," komentoval bývalý obranca Realu Madrid.

Bude teda päťdesiatročný lodivod na lavičke La Rojy pôsobiť i naďalej? Z jeho slov sme sa to nedozvedeli. "Pokračovať? Teraz to nie je dôležité. V tejto chvíli je dôležitý výsledok a smútok našich fanúšikov, ktorú sme mali možnosť cítiť veľmi detailne," dodal pred žurnalistami. 

Medzi osmičku najlepších teda tak trochu postupujú Rusi, vedení koučom Čerčesovom. Pre Španielov to je naopak po rokoch 1990 a 2006 v ich histórii tretí prípad, keď z Majstrovstiev sveta odchádzajú ako porazení už po osemfinále. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Xavielmeastro

9
2018-07-02 12:07:48

Vzdy mali problemy ked proti nim nastupilo muzstvo co branilo zo vsetkymi hracmi a sa cudujem ze po tolkych rokoch hraju stale proti nim tak naivne nepoucitelni ked nevystrelis na branu gol nedas

emiliano

2
2018-07-02 13:29:44

Každý má problém, keď proti nemu bránia všetci pred svojou 16-kou, to v Barci vieme dobre, je to náš stály osud. Ale riešením nie je, aby hrali obrancovia so záložníkmi naokolo valu do nekonečna a spoliehali sa na pár centrov, že to tam možno spadne z hlavy alebo odrazu lopty. Jediným liekom je hrať odvážne, rýchlo zakombinovať a strieľať spred 16-ky aby sa súper vysunul dopredu, kolmé príhrávky do 5-ky, vyvolať fauly pred 16-kou či v nej. Čas však bežal a Španieli sa o to, až na Inestu či Isca, vôbec nepokusili. Boli zbabelí a čakali na náhodu.

rominho

3
2018-07-02 13:37:23

spanieli to pokaslali uz pred MS. od neangazovania s.roberta, cez hlupe odvolanie trenera. v zapase s portugalskom sa prejavila mizerna forma de geu, ktory sa z toho nespamätal do konca. v tom zapase nastupil t. alcantara na poslednu pol hodinu myslim a bol najlepsi hrac. potom vsak uz nehral..preco?? stara garda konci, mozno spanielov caka holandska cesta..

cruyff

0
2018-07-03 08:15:48

ak tu chce niekto kritizovať hráčov alebo trenera, tak si nevidí na koniec fotbaloveho nosa..bianco šek by som poslal trenerovi, ktorému neviem príst na meno...jednoducho hajzel...ktorý zapredal cele Španielko za posrate ečk od RM...mám velký rešpekt pred všetkými klubmi, ale to sa jednoducho nerobí...pripomína mi to dávne časy RM, kde vládla ,,divočina,, ktora nemala s futbalom nič spoločne...ak by to spravila barca, tak odchádzam do futbaloveho dochodku a osobne by som šiel odovzdat klubovu kartu priamo na recepciu FCB, ako to urobil Johan Cruyff, ked ho Rosell podrazil..na všetko musia byt dvaja..ked Perez ponukol prachy a trener repre to vzal, tak to je spina oboch zučastnených...verím že to bude mat ešte odohru po príchode hračov domov..visca..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.