V osemfinálovom stretnutí medzi Španielskom a domácim výberom Ruska sa zrodilo prekvapenie, favorizovaná La Roja totiž nezvládla penaltový rozstrel a na turnaji na kopačkách zverencov kormidelníka Čerčesova skončila. Hráči to znášali iba veľmi ťažko. 

"Toto bol môj posledný zápas v národnom drese. Po individuálnej stránke sa končí jedna nádherná etapa. Nie je to odchod, o akom by som sníval, no futbal takéto veci prináša. Som presvedčený o tom, že mančaftu sa bude dariť aj naďalej, pretože disponuje neuveriteľne kvalitnými hráčmi," vyhlásil po vypadnutí španielskeho mužstva Andrés Iniesta, čím ukončil svoju reprezentačnú kariéru. 

Skúsený stredopoliar, ktorý sa podieľal na všetkých nedávnych úspechoch La Rojy, sa s tímom lúči po vskutku presvedčivých výkonoch. Svoj vrchol dosiahol Andrés Iniesta bez najmenších pochýb vo finálovom stretnutí Majstrovstiev sveta roku 2010 v Južnej Afrike, kde sa vďaka jeho finálovému presnému zásahu radovali Španieli zo svojho historicky prvého titulu. 

Len ťažko by sa však dalo zabudnúť i na prvý z jeho trinástich reprezentačných gólov. Písal sa siedmy február 2007, keď ešte nesmierne mladý Iniesta skóroval nádherným spôsobom v priateľskom súboji s Anglickom na Old Trafforde, pričom v tomto dueli začala La Roja svoju púť za neskorším ziskom trofeje z Majstrovstiev Európy, ktoré sa konali rok nato v Rakúsku a Švajčiarsku. Hviezdny záložník z Fuentealbille si pripísal dôležitý zásah aj na EURE 2012 v Poľsku a na Ukrajine, kde napokon Španielsko získalo cenný titul taktiež. 

Andrés Iniesta bol lídrom La Rojy a jej hre bude nesmierne chýbať, rovnako tak ako fanúšikom Barcelony, keďže po sezóne Camp Nou opustí. Futbalistu budeme vídavať už iba v japonskej ligovej súťaži, kde bude hájiť farby družstva Vissel Kobe. 

Iniestove čísla v drese Španielska

  • Zápasy: 133

  • Zápasy v pozícii hráča základnej XI: 104

  • Góly: 13

  • Asistencie: 27

  • Žlté karty: 5

  • Odohrané minúty: 9 080

Iniestove tituly za Španielsko

  • EURO: 2 (2008, 2012)

  • MS: 1 (2010)

  • EURO U16: 1 (2001)

  • EURO U19: 1 (2002)

Zdroj: md
Foto: md

Zmazaný užívateľ

31
2018-07-02 10:11:44

Legenda!!
Ci uz v klube Fc Barcelona alebo v reprezentacii Španielska.
Prajem vela zdravia a uspechov v zivote!

Ortiz

10
2018-07-02 12:43:16

ABSOLUTNI LEGENDA !!!
Mrzi me, ze za rok 2010 neziskal zlaty mic
On tahl Spanelsko za titulem a gol v prodlouzeni ve finale s Holandskem byla tresnicka na dortu jeho nejlepsi sezony

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.