Po katastrofálnom šampionáte v Rusku Fernando Hierro o svojej budúcnosti hovoriť nechcel, novinárom opakoval len to, že mu bolo na týchto Majstrovstvách sveta koučovať Španielsko cťou. Do jeho funkcie ho dosadil Rubiales a bude to práve Rubiales, kto rozhodne i o ďalšom postupe, no väčšina periodík z Pyrenejského polostrova hovorí o Hierrovom odchode ako o istej záležitosti.  

Na Luisa Rubialesa, prezidenta Španielskej futbalovej federácie, a Fernanda Hierra čaká v nasledujúcich dňoch stretnutie, počas ktorého by si mali obaja vydiskutovať najlepší spôsob, ako oznámiť, že lodivod na trénerskej lavičke La Rojy nebude pokračovať. Rubiales má pritom plán, plán, o ktorom vie zatiaľ len on sám a možno niektorí z jeho najbližších spolupracovníkov. Funkcionár si je krízy, ktorá vznikla po Lopeteguiovom odchode veľmi dobre vedomý, pričom rovnako tak vníma nemalé riziká, ktoré mu aktuálne hrozia, a tak vie, že si v súčasnosti nemôže dovoliť ani najmenšiu chybu. 

La Roja trénera potrebuje a aktuálne všetko nasvedčuje tomu, že prechod od Hierra ku novému manažérovi bude rýchly a plynulý. Minimálne tak si to predstavuje Rubiales, ktorý si nechce nikoho pohnevať a v súčasnosti pracuje na čo najvhodnejšom riešení. 

Začína sa pátracia misia

Podľa informácií z tábora španielskeho futbalu musí nový reprezentačný lodivod La Rojy spĺňať tri základné požiadavky. V prvom rade to musí byť Španiel, v minulosti musel za španielsky národný tím hrať a musí byť v týchto chvíľach bez pôsobiska. Hovorí sa o Michelovi či Sánchezovi Floresovi, avšak najvýraznejšie je tak trochu prekvapivo iné meno: Luis Enrique Martínez.

Skúsený Astúrijčan má dostatok skúseností, aby zvládol hviezdy, ktoré v reprezentácii pôsobia, a rovnako tak počas svojej hráčskej kariéry patril ku hviezdam národnej ekipy. Lucho sa predstavil na troch Svetových šampionátoch a odohral i jedno EURO, pričom zaujímavosťou je, že jemu samému by sa takáto možnosť podľa všetkého pozdávala taktiež. Spomeňme si na október 2015, keď na predzápasovej tlačovej konferencii súboja medzi Barcou a Rayom Vallecanom povedal novinárom nasledovné: "Áno, páčilo by sa mi zastávať takúto funkciu. Dokonca by sa mi to páčilo veľmi." Pokiaľ Luis Enrique nezmenil názor, je dosť možné, že má pred sebou novú výzvu.

Zdroj: sport
Foto: sport

pl89

-23
2018-07-04 14:23:41

tenhle ten rádoby trenér? haha

Mecik

5
2018-07-04 15:54:16

Povidej proc radoby, to me zajima...xD

Teo07

-12
2018-07-04 14:48:50

A pôjde aj Messi..?

barcelonista29

2
2018-07-04 16:51:37

Malo by ísť celé MSN :D

Mourinhov_Prst

8
2018-07-04 15:01:19

MeeTee, co mas stale s tou ekipou? V kazdom clanku je to slovo minimalne raz spomenute. To sa neda napisat inak? To slovo strasne lezie na nervy.

Jhonys

2
2018-07-04 23:26:00

Překvapivě? Ale vůbec. Logická volba, momentálně pro repre nejlepší dostupný trenér. Pokud se nechtějí i nadále utápět v nekonečném počtu přihrávek, tak právě Lucho může jejich hru změnit a zpřímočařit. Přeju mu to.

Zmazaný užívateľ

-2
2018-07-05 14:50:11

Ha ha ha. Tato parodia a karikatura trenera? Ved s nim nepostupia ani do baraze... Tam sa niekto na zvaze uplne zblaznil. A toho holohlaveho sasa z argentiny si moze zobrat ako asistenta... Pat a mat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.