V kanceláriách FC Barcelona sa môžu právom znepokojovať situáciou Nica Gonzáleza. Stredopoliar, ktorý hral počas uplynulej sezóny za tím Cadete A, má na stole hneď viacero ponúk a zatiaľ s katalánskym klubom nepredĺžil zmluvu. 

U FC Barcelona panovalo dlho presvedčenie, že budúcnosť Nica Gonzáleza má direktíva pod kontrolou. Katalánci mu ponúkli miesto v tíme Juvenilu A, čo bolo jednou z jeho hlavných požiadaviek, aby tak mohol nastupovať v prestížnej súťaži UEFA Youth League a odraziť sa od svojho vtedajšieho pôsobenia v Juvenile B. V posledných týždňoch sa však všetko zmenilo. Keď prišlo na to, že mal Nico podpísať predĺženie kontraktu, objavili sa pochybnosti a ďalšie žiadosti.

Hráč začal váhať bezprostredne po tom, čo dostal hneď niekoľko zaujímavých ponúk zo zahraničia. Vôbec najatraktívnejšie možnosti sa mu otvárajú v Anglicku, kde sa o jeho odchode do Manchestru City špekulovalo už pred dvoma rokmi. Dôvodom mal byť jeho otec, legendárny futbalista Deportiva, ktorý v tom čase ako mládežnícky tréner pre The Sky Blues pracoval. Počas tohto leta sa ale kontakty medzi City a mladíkom skončili.

Aj napriek tomu, že však jeden manchesterský celok z hry o Nica vycúval, podľa informácií denníka SPORT mal o neho obrovský záujem prejaviť iný tím z rovnakého mesta, United. Hráčov otec mesto dobre pozná a u Červených diablov by mal začať pracovať David Harrison. Harrison bol na čele skupiny skautov City, keď prišiel do klubu Fran roku 2016, pričom obaja si zachovali dobré vzťahy a navzájom sa informujú aj o Nicovi. Ďalšou dôležitou skutočnosťou je fakt, že United prišiel o možnosť získať svoj primárny cieľ, Maria Soriana, kadeta z Atlética a reprezentanta, ktorý sa rozhodol pokračovať u Los Colchoneros.

Zatiaľ nie je o ničom rozhodnuté, ale v Barce sa to, či sa rozhodne prijať spomínanú ponuku, sleduje mimoriadne pozorne. V prípade, že by sa rozhodol odísť, by to pre Masiu bola už piata strata, Nico González by sa pridal ku Pablovi Morenovi, Robertovi Navarrovi, Adriovi Bernabému a Joelovi Lópezovi. Ba čo viac, pre blaugranas by to bolo o to horšie, pretože Nico bol, podobne ako Moreno a Navarro, zvolený ku preradeniu do Juvenilu A.

Zdroj: sport
Foto: sport

mr7barca

0
2018-07-05 16:31:12

Oficiálne. Ronaldo v Juventuse !!!

mikimi122

7
2018-07-05 17:06:19

No ešte to oficiálne nie je. Jedny píšu, že predĺžil a druhý, že prestupuje, ale určite sa tam niečo robí a onedlho uvidíme, ktoré bude realita.

mikimi122

1
2018-07-05 17:06:19

No ešte to oficiálne nie je. Jedny píšu, že predĺžil a druhý, že prestupuje, ale určite sa tam niečo robí a onedlho uvidíme, ktoré bude realita.

CPuyolS

8
2018-07-05 17:35:18

Dokud to neni na ofiko stránkách Juve, tak nic oficiálně neni.

Nick

7
2018-07-05 18:14:32

Ak raz chcem hrat za Barcelonu tak na tom tvrdo makam. Neviem ci prestupuju koli peniazom, alebo im druhe timy ponukaju rychle prepracovanie sa do Ateamu ci ich do toho tlacia rodicia ale chybaju mi casy ked bol futbal len o futbale

Patland

7
2018-07-05 19:11:00

Kolik hráčů juniorských týmu v posledních letech dostalo šanci? Alena, pár zápasů v poháru, přitom jeden z něj talentu na světě. A každý tu chce posilovat hvězdama... Já se teda vůbec nedivím že chce odejit

Nick

1
2018-07-05 20:23:56

Ok. Ale v inych timoch dostavaju sance ? Pytam sa lebo o tom nemam informacie ak niekto viete povedzte mi prosim ktory z poprednych europskych timov ma vo svojom kadry odchovancov ???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.