Spoločne s Adrienom Rabiotom možno za futbalistu, ktorý zaujal barcelonskú direktívu ako prípadnú posilu do svojho stredu poľa najviac, mladého Frenkieho de Jonga z Ajaxu. Ešte v čase, keď bol na Camp Nou športovým riaditeľom Robert Fernández, sa Katalánci ku hráčovi priblížili, pričom výsledkom bola údajná predbežná dohoda s amsterdamským celkom. Teraz sa však situácia komplikuje. 

Dôležité informácie v celej záležitosti talentovaného holandského stredopoliara priniesol hráč samotný, ktorý sa rozprával s televíznou stanicou AT5"Iste, je zrejmé, že veci sa stále zmeniť môžu a ja nemôžem nič sľúbiť, ale nateraz som a ostávam hráčom Ajaxu. Áno, v tejto chvíli som presvedčený o tom, že v nasledujúcom ročníku budem nosiť dres Ajaxu," komentoval Frenkie De Jong. 

Vedenie FC Barcelona si teda uvedomuje, že získať dvadsaťjedenročného tvorcu hry nebude jednoduché, no blaugranas sa vopred nevzdávajú. Na Camp Nou panuje presvedčenie, že situáciu by mohla zmeniť dobrá ponuka pre De Jongovho zamestnávateľa, keď sa tak má údajne medzi poprednými členmi direktívy rozoberať suma, ktorú zaňho ponúknu. Katalánci by boli podľa všetkého ochotní ísť na čiastku päťdesiatich miliónov eur. 

Je dôležité dodať, že Holanďan bol pôvodne pre Barcu len alternatívou v prípade neúspechu operácie Adriena Rabiota, no tá podľa všetkého medzičasom nenávratne zlyhala. Azulgranas po futbalistovi z tímu francúzskeho majstra parížskeho Saint-Germain túžili, avšak rozhodlo hneď niekoľko dôležitých faktorov, medzi ktorými bol jeho plat i prístup Les Parisiens. PSG vyhlásilo, že svojich hráčov nepredáva a Rabiota odmietlo Barcelončanom poskytnúť aj napriek tomu, že mu o rok vyprší zmluva, keď sa tak na Camp Nou jednoducho začali na prestupovom trhu obzerať po iných variantoch. 

Frenkie De Jong patrí k najsľubnejším futbalistom celej Eredivise, ktorý už vo svojom mladom veku patrí medzi kľúčových hráčov Ajaxu Amsterdam. Na Štadióne Johana Cruyffa odohral viac ako dvadsaťpäť stretnutí a pred dvomi rokmi za svoje výkony v drese rezervy svojho celku získal ocenenie najtalentovanejšieho hráča druhej holandskej ligovej súťaže. 

Zdroj: marca
Foto: marca

tominno9

17
2018-07-17 07:11:39

Zasa ideme preplácať... len toľko napíšem, že sme tu už jedného holandského mladíka mali, ktorý bol v tej dobe najväčším talentom holandskej ligy, došiel k nám za 3 mil. a žiaľ viac sedel a maródil ako hral.

Radovan

-1
2018-07-17 08:44:08

Nedavno sme kupili aj troch francuzskych mladikov, dvaja sa zatial nepresadili a jeden je pilierom nasej obrany a uz teraz patri medzi naj stoperov na svete

tominno9

6
2018-07-17 09:03:47

Digne, ani Umtiti nestali 50 mil, dokonca ani dokopy!

Radovan

5
2018-07-17 09:15:30

A dembele stal vyse 100 a este len uvidime ci sa oplatil, mozno si za 3-4 roky povieme aka bol dobra kupa...a hlavne aj keby umtiti stal 50m tak je to UPLNE jedno pretoze je to skvely hrac..kazdopadne ja som nepoukazoval na sumu, ale na to smiesne prirovnanie ze sa u nas jeden holandan nepresadil, nvm co to ma spolocne s de jongom

LaBrie

5
2018-07-17 10:14:28

Musime si uvedomit, ze prestupove ciastky sa po Neymarovom prestupe do PSG radikalne a nerealne zmenili. To je skoro ako letopocet - pred Neymarom a po Neymarovi :)))

tominno9

2
2018-07-17 21:44:34

Dembele bol kupený keď už bolo vedenie splašené, tak ho preplatili o pár desiatok mega a najmä to bol prestup po Neymarovom rekordnom odchode...

Pisterko26

5
2018-07-17 11:07:41

Ja by som sa dohodol s rabiotom nech vydrží túto sezónu v psg a nech potom príde zadarmo. Dovtedy sa ukáže ako na tom bude Arthur a zároveň aj ostatní zo zálohy.

FCBarcelona2018

3
2018-07-17 18:18:04

PSG sú samí hajzel. Nezmara z Barce doslova ukradli a teraz, keď sa Barca chcela dohodnúť na prestupe Rabiota, tak Tí kohutiari vyhlasujú, že hráči s PSG sa nepredávajú...a majú pravdu, lebo u nich sa hráči iba kradnú.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.