Philippe Coutinho by v nasledujúcej sezóne nemusel zaberať miesto pre hráča, ktorý nemá pas z Európskej únie. Podľa informácií katalánskeho denníka Mundo Deportivo je futbalista na veľmi dobrej ceste, aby tak tomu nebolo, pričom Španielska futbalová federácia by s ním už mala rátať ako s Európanom. 

Brazílsky stredopoliar Philippe Coutinho využíva skutočnosť, že jeho manželka, s ktorou sa oženil pred dvomi rokmi, je portugalskej národnosti, pričom v súčasnosti čaká už len na to, kedy dostane samotný pas fyzicky. Tento dokument mu poslúži na to, aby sa ním mohol akreditovať vo všetkých súťažiach ako futbalista dvojitej národnosti.

V Barce panuje presvedčenie, že všetko opora Selecaa dovedie do zdarného konca ešte pred začiatkom nasledujúceho ročníka. Pre Azulgranas bol jedným z najvážnejších problémov fakt, že má v tíme priveľa hráčov bez pasu z Európskej únie, túto situáciu však začínajú riešiť, a to vskutku úspešne. Podarilo sa im to i v prípade Paulinha.

Po tom, čo ale spomíný Paulinho odišiel naspäť do Číny, a jedno miesto sa uvoľňuje aj vďaka Philippovi Coutinhovi, si môžu Barcelončania dovoliť kúpiť ďalšieho zahraničného futbalistu, respektíve si ponechať kolumbijského stredného obrancu Yerryho Minu. Zaujímavým variantom je i podpísanie brazílskeho futbalistu Williana.

Zdroj: sport
Foto: sport

Radovan

16
2018-07-17 10:22:59

Takze aj hraci co su z europy ale nie z EU sa rataju ako cudzinci?

tominno9

7
2018-07-17 13:53:38

Len nie Williana!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.