Po tom, čo definitívne ukončil svoje pôsobenie v londýnskom Arsenale, poskytol novinárom Arséne Wenger vôbec prvý rozhovor. Francúz tak učinil v rámci interview s Christine Kelly pre televíznu stanicu RTL. 

Arséne Wenger bol trénerom Arsenalu viac ako dve dekády, aby sa legendárny manažér na konci uplynulej sezóny rozhodol na lavičke Emirates Stadium skončiť. S odstupom času sám priznáva, že koučovať Kanonierov tak dlho nebolo najšťastnejšie. "Azda najväčšou chybou, ktorú som urobil, bolo ostať dvadsaťdva rokov v jednom a tom istom klube. Som človekom, ktorý má rád pohyb, no rovnako tak výzvy. Niekedy som si pripadal ako uväznený vo svojich vlastných výzvach," komentoval.

"To, že som obetoval všetko, naozaj ľutujem, pretože som tým ublížil mnohým ľuďom v mojej blízkosti. Zanedbával som kopu ľudí, zanedbával som svoju rodinu, zanedbával som svojich blízkych. Človek, ktorým je niečím posadnutý, je egoistom pri veciach, ktoré miluje. Ignoruje veľmi veľa iných záležitostí, no na druhej strane robí, čomu naplno verí," pokračoval. 

Arséne prezradil, že najlepším futbalistom, ktorého trénoval, bol Thierry Henry, pričom následne hovoril i o zápase, ktorý ho potešil najviac. "Bola to výhra proti Barce v čase, keď boli na vrchole. Boli neuveriteľní. Ten futbal bol fantastický na oboch stranách," spomínal na triumf z roku 2011. 

Existuje podľa Francúza dokonalý futbalista? "Nie. Všetci majú svoje slabiny. Messi je napríklad najviac dokonalý zo všetkých, pretože dokáže hrať pre ostatných aj skórovať sám, no aj on má svoje slabiny, hoci si to mnohí nemyslia. Pokiaľ si rozoberieme jeho hru detailne, nie je dobrý vo vzduchu, rovnako tak nevyniká v bránení. Nikto však nežije zo svojich slabých miest, naopak, ide o tie silné a trénerovou úlohou je využiť ich a zároveň čo najviac schovávať slabiny," pokračoval. 

No a napokon rozoberal šesťdesiatosemročný rodák zo Štrasburgu svoju budúcnosť. "Neviem vám povedať ani sám. Budem pokračovať v tom, čo robím alebo využijem poznatky, ktoré som získal počas všetkých tých rokov, úplne inak? Je to otázka, na ktorú si budem musieť v nasledujúcich mesiacoch odpovedať," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

 

MessiJeBuh

21
2018-07-17 21:40:18

To co povedal Wegner o Messim je svatá pravda, využít jeho schopnosti dovednosti k prospěchu týmu, využít ty jeho silné stránky a né slabé “Nikto však nežije zo svojich slabých miest, naopak, ide o tie silné a trénerovou úlohou je využiť ich a zároveň čo najviac schovávať slabiny”

Tohle by se měl naučit Valverde, ze Dembélé vyniká v utoceni drivlovani držení míče atd.. a to by měl ještě zlepšovat a ne se zaměřovat aby Dembélé více uměl bránit....

tuno

-7
2018-07-17 22:21:41

Ani ten zápas Arsenal vyhrať nemal. Leovi nebol uznaný regulerny gól na 0:2 a potom v závere arshavin zahral v 11tke jasnou rukou

misteo

-4
2018-07-18 09:48:51

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Marian

1
2018-07-18 09:56:10

S gólom na 0:2 súhlasím, lopta k nemu išla po zákroku brankára, takže ofsajd odmávali nesprávne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.