Argentína na čele s Leom Messim má za sebou skutočne chaotický šampionát v Rusku. Albicelestes sa na tento turnaj posnažia čím skôr zabudnúť. Padli aj prvé obete, keď na trénerskej lavičke skončil Jorge Sampaoli a reprezentačnú kariéru ukončil aj Javier Mascherano. Čaká sa však, čo urobí Leo Messi.

Carlos Tevez však svojmu krajanovi radí, že v reprezentácii zotrval. Argentínskej futbalovej federácii zas odporúča, aby urobila všetko preto, aby najlepší hráč na svete mal možnosť uspieť aj na medzinárodnej scéne. Tevez v rozhovore pre ESPN povedal:

"Myslím si, že Leo musí o svojej situácii popremýšľať. Musí si premyslieť, že ak to nie je projekt, ktorý ho urobí šťastným a v ktorom sa bude cítiť pohodlne, je veľmi ťažké prevziať zodpovednosť a sám doviesť Argentínu za titulom. Márnime množstvo času tým, že ho nerobíme šťastným a nie sme schopní mu pomôcť dosiahnuť cieľ. Myslím si, že sa mýlime v tom, že sa nesnažíme o to, aby sa cítil pohodlne."

Argentína Messiho potrebuje

"Ako hráč a ako Argentínčan mu hovorím, že ho potrebujeme, nech si oddýchne, nech zachová chladnú hlavu a že ho potrebujeme. Potrebujeme ho, pretože je dušou Argentíny a pokiaľ bude hrať futbal, musí to takto byť, pretože je najväčším vzorom Argentíny a musí túto zodpovednosť prijať. Teraz mu vravím, aby si oddýchol, zachoval si chladnú hlavu a mal sa dobre, pretože potom ho potrebujeme, aby nás viedol na trávniku."

Kto nahradí Sampaoliho? Ricardo Gareca alebo Jose Pekerman?

"Myslím si, že najbližšie k titulu Majstra sveta sme mali v Pekermanom. Ak by sme v roku 2006 vo štvrťfinále porazili Nemecko, vedeli sme, že budeme šampióni, no prehrali sme na pokutové kopy. Z mojich osobných skúseností si myslím, že Pekerman je tým, ktorý to môže dokázať."

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

villagesb

-5
2018-07-19 15:45:17

"je veľmi ťažké prevziať zodpovednosť a sám doviesť Argentínu za titulom. Márnime množstvo času tým, že ho nerobíme šťastným a nie sme schopní mu pomôcť dosiahnuť cieľ."
COZE ? Hlavnym problemom ARG je ze "oni" chcu pomoct Messimu, moj nazor je ze to ma byt opacne, darmo futbal je kolektivna hra, jeden hrac bez fungujuceho celku nema sancu ...

adel

5
2018-07-19 21:58:22

plny suhlas ...uz som to tu vela krat písal tento ich postoj je chory

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.