Gólman tvrdí, že prežiť psychické napätie v prvom zo zápasov vyraďovacej fázy Majstrovstiev sveta proti Argentíne, bolo napokon pre Les Bleus kľúčové. 

Skutočnosť, že Francúzsko dokázalo zvrátiť nepriaznivé skóre súboja s Argentínou, čím sa s turnajom rozlúčil Lionel Messi, bola pre sebavedomie tímu podľa kapitána Huga Llorisa rozhodujúce. Neskorší šampióni sa z turnaja mohli poľahky porúčať už v osemfinále, keď prehrávali 2-1 proti obhajcom striebra z Argentíny. 

Hoci sami ledva prešli skupinou, hráči okolo Messiho dokázali v prvom polčase do francúzskej siete zaznamenať hneď dva presné zásahy, čím dokonale zareagovali na vedenie Deschampsovej družiny po využitom pokutovom kope Griezmanna. Vyrovnať sa ale podarilo Benjaminovi Pavardovi a o zaslúženom triumfe krajiny Galského kohúta rozhodol dvojgólový Kylian Mbappé. 

Pre Francúzov Mundial pokračoval dominantými výkonmi proti Uruguaju, Belgicku a následným víťazstvom i vo finálovom súboji s Chorvátskom, aby po druhý raz vo svojich deijnách získali najcennejšiu trofej. 

"Donútili sme hrať na maximum svojich možností Argentínu... Messiho Argentínu. Vďaka tomu sme si uvedomili, že máme skutočne na to, aby sme išli ďaleko. Náročné boli všetky zápasy, no počínali sme si vskutku veľmi dobre. Cítili sme, že sme veľmi silný tím, ktorý je pripravený zdolať výzvy, ktoré naň čakajú. Čelili sme jednej výzve za druhou, aby sme napokon triumfovali," konštatoval gólman Tottenhamu Hugo Lloris v rozhovore pre Omnisport

Kapitán Les Bleus neskôr hovoril aj o svojej budúcnosti. Rodák z Nice navštívil svoje rodné mesto, kde bude od nasledujúceho ročníka koučovať miestne futbalové družstvo legendárny Patrick Vieira, no Lloris odísť zo severného Londýna neplánuje. "Vidieť Patricka na lavičke OCG je pre mňa nesmierne potešujúce. Mal som tú príležitosť pôsobiť po jeho boku v národnom tíme, je to fantastický futbalista s fantastickou osobnosťou. Myslím si, že Nice je pre neho skvelá príležitosť na to, aby sa ukázal. Na môj koniec si ale ešte chvíľku budeme musieť počkať. Stále mám pred sebou v Tottenhame a reprezentácii veľa nádherných rokov," konštatoval.

Tridsaťjedenročný ikonický futbalista začne u Kohútov už svoju siedmu sezónu, pričom sa svojmu súčasnému zamestnávateľovi upísal, prestupujúc z Lyonu. Odohral za nich už viac ako dvestopäťdesiat stretnutí a dnes patrí medzi klubové legendy. 

Zdroj: goal, talksport
Foto: archív, talksport

MSN4ever

10
2018-07-21 11:06:17

Keby hral Dybala a tak , dalo by sa pomýšľať na titul.. no ale hral Meza a pavon :)

chara

10
2018-07-21 12:38:39

argentina nemala sancu na titul s takou obranou, ked dostanes gol v kazdom zapase a 4 ked sa vypadava, tak nemozes vyhrat... tak ako chorvati a francuzi, kludne by im dost nalozili aj belgicania, brazilci

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.