Legendárny rodák z Terrassy Xavi Hernández, ktorý hráva v drese katarského Al Sadd, je dobre známy svojimi rešpektovanými názormi a triezvymi pohľadmi. Čo si myslí bývalý kapitán blaugranas o prípadných nových posilách FC Barcelona? 

Arthur Melo 

"Videl som niekoľko jeho videí a hoci som nemal príležitosť vidieť ani jeden jeho celý zápas, v akadémii Aspire som o ňom počul hovoriť veľa jeho krajanov. Myslím si, že je to futbalista, ktorý by do Barcy zapadol dokonale, má niečo, čo voláme barcelonské DNA, verím tomu, že má dostatočnú kvalitu aj talent. Neskôr to už bude všetko na ňom, na jeho mentalite, na tom, či bude pripravený hrať v takomto veľkom tíme naozaj, no ja osobne o ňom nepochybujem. Spĺňa všetky potrebné predpoklady, aj keď bude veľa závisieť od prvých súbojov, dôvery, ľudí okolo neho a iných, no aktuálne má všetko na to, aby uspel. Jeho porovnávania so mnou a Iniestom sa mi však nepáčia. Ja osobne som nemal rád, keď ma porovnávali s Guardiolom ani s nikým iným, človek to znáša veľmi ťažko. On má svoju vlastnú kariéru, musí ukázať svoju vlastnú osobnosť, no musí sa ukázať ako unikátny futbalista. Pokiaľ mu necháme čas, uspeje určite, no to v Barce nie je jednoduché, vôbec nie."

Rabiot

"Je to futbalista, ktorý je skvelý po technickej stránke, v Barce by mu to išlo na poste stredopoliara dokonale. Myslím si, že to je mladý hráč so skúsenosťami, odohral dôležité súboje a prispieť by mohol viacerými vecami, no stále sa bavíme v rovine špekulácií. Arthur už je realitou, v Barce už pôsobí, a tak je o ňom hovoriť jednoduchšie. Pokiaľ by však prišiel, bola by to skvelá kúpa."

De Jong

"Jeho som už sledoval menej, je to defenzívny stredopoliar typu Busquetsa, no vie hrať tiež aj vyššie v zálohe. Škola Ajaxu je tej barcelonskej podobná, všetci v sebe máme kúsok holandského futbalu, kúsok Cruyffa. Je to mladík, ktorý by mohol prispieť, dobre vidieť jeho talent, na tohto hráča treba myslieť. Práve tento profil futbalistov Barca potrebuje, hráčov ako Arthur, Rabiot či De Jong. Sú to technicky nadaní mladíci, ktorí vedia pracovať pre mužstvo, ale v prvom rade vynikajú talentom, a o tom Barca je. Barca hrá na tridsiatich, štyridsiatich metroch, proti brániacim obranám talent potrebuje."

Zdroj: md
Foto: md

One-Two

28
2018-07-21 14:43:06

Už sa neviem dočkať kedy tento chlapík sadne na trénerskú lavičku Barcelony.

Teo07

3
2018-07-21 14:59:13

Len dufam, ze nie Rabiot. Videl.som ho v dvojzapase s Realom. Agent Realu, ktory ho poslal do semifinale.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.