FC Barcelona má záujem o služby senegalského futbalistu Moussu Waguého, ktorý vo svojich devätnástich rokoch hviezdil na nedávnych Majstrovstvách sveta. Ide o krajného obrancu s veľkým útočným apetítom, ktorý je v súčasnosti hráčom belgického mužstva KAS Eupen. 

Moussa Wagué zaujal vedenie FC Barcelona počas Svetového šampionátu v Rusku. Senegalčan presvedčil predovšetkým generálneho manažéra blaugranas Pepa Seguru, no o jeho kvalitách sú presvedčení i Eric Abidal a Ramos Planes, ktorí neotáľajú a pracujú na jeho transfere

Katalánci sa o hráčovi z afrického kontinentu informovali a zistili, že dokáže hrať ako na pravej, tak na ľavej strane obrany. Na spomínanom turnaji nastúpil vo svojom reprezentačnom drese do troch stretnutí, pričom hneď v dvoch z nich nechýbal v základnej jedenástke. Podarilo sa mu i zaznamenať jeden presný zásah, keď v zápase proti Japonsku vstúpil do histórie ako najmladší Afričan, ktorý kedy na Majstrovstvách sveta skóroval.

Barcelona vidí v Moussovi Waguém futbalistu do budúcnosti, keďže preukázal svoju kvalitu a profesionálny prístup na najprestížnejšom turnaji na svete. Ideou direktívy je zaradiť ho najprv do rezervy, avšak s prísľubom postupného preradenia do prvého tímu. 

Prípad mladíka je podobný tomu, čo si pamätáme spred dvoch rokov u Marlona Santosa. Brazílčan prišiel na Camp Nou a hoci musel stráviť jednu sezónu až v tretej najvyššej španielskej ligovej súťaži, počas ročníka bol hneď niekoľko raz povolaný do áčka, kde nastúpil v lige aj na pôde Champions League. 

V klube aktuálne panuje presvedčenie, že kúpa pravého obrancu bude nutná. Týmto počinom by blaugranas "oslobodili" Sergiho Roberta, ktorý by mal definitívne prejsť do stredu poľa, zatiaľ čo pravým bekom číslo jeden by mal byť Nelson Semedo. Portugalčanovou konkurenciou by mal byť práve Wagué spoločne s osemnásťročným Matem Moreyom z béčka. 

Je dôležité poznamenať, že v družstve viac nemôžu rátať so Sergim Palenciom, ktorému síce zostávajú do vypršania zmluvy dva roky, no Katalánsko by mal počas tohto letného prestupového obdobia opustiť. Kapitán rezervy si podľa všetkého nesadol s Ernestom Valverdem. 

Zdroj: md
Foto: md

Jackopz

14
2018-07-21 16:47:43

To je nejaký blud nie? Bčko predalo polku kádra z dôvodu aby tam hrali len čisto odchovanci a teraz majú kúpiť hráča zo Senegalu. Však to nedáva zmysel.

buggo

16
2018-07-21 17:35:02

ach joo, nevím palencia příslib do budoucnosti a půjde pryč kvůli valverdemu, kterej tam stejn bude max 2sezony.... není to první ani poslední hráč, kterýho zajebe... viz Mina, Dembelé.. těším se na den kdy bude Pique prezidentem a xavi trenérem a budou to vést tak jako oni vyrostli ve světovou třídu.. budou používat mladíky před 30 letýma posilama za x milionů eur... je mi jedno že valverde neprohrál skoro žádný zápas, ale hra byla nuda a odklonil se od stylu klasický barcelony z dob Riijkarda, guardioly!! a řeči typu, že La masia nemá generaci fotbalistů pro áčko jsou kecy... když těm klukům ani nikdo nedá šanci, aby se ukázali...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.