Niekoľko týždňov po tom, čo odohral svoje piate Majstrovstvá sveta, sa rozhodol Rafa Márquez definitívne ukončiť svoju kariéru. Mexický futbalista to fanúšikom oznámil prostredníctvom svojich kont na sociálnych sieťach. 

Rafa Márquez sa rozhodol zavesiť kopačky na klinec vo veku tridsaťdeväť rokov, pričom posledné kapitoly svojej aktívnej kariéry napísal v drese mexického družstva Atlas, kde bude pokračovať v pozícii člena tunajšej direktívy. Márquez má za sebou kariéru plnú úspechov, a to najmä z Barcelony, kam prišiel počas sezóny 2003/04 a z Camp Nou odišiel v ročníku 2009/10. V Katalánsku okrem iného triumfoval dva razy na pôde Ligy majstrov. 

Mexičan sa s kariérou lúči s dvadsiatimi titulmi na svojom konte, až dvanásť z nich sa mu podarilo získať v drese FC Barcelona. 

Márquez svoje rozhodnutie oznámil prostredníctvom odkazu na sociálnych sieťach. "Mám za sebou dvadsať rokov kariéry a nesmierne ma teší, že som počas nich zažil všetky tie najrôznejšie pocity, hoci som v nejednom prípade trpel pocitom sklamania a smútku, predovšetkým to bolo o radosti," znelo v fragmente z jeho slov. 

"Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí mi počas celých tých rokov preukazovali svoju obrovskú dôveru, sú aj naďalej mojou motiváciou, aby som vo svojej práci, nech už budem kdekoľvek, a nech už budem robiť čokoľvek, pokračoval s maximálnym úsilím. Ďakujem novinárom, som im vďačný za ich podporu a slová, ktoré boli pozitívne aj negatívne, za tlak, ktorý na mňa vyvíjali, pretože ma nesmierne motivoval. Počas svojej kariéry som spoznal mnoho fantastických futbalistov, niektorých ako spoluhráčov a iných zase v pozícii protihráčov, mal som tú česť zdieľať jednu šatňu so skvelými osobami a s niektorými z nich som si vytvoril úprimné priateľstvá."

Jedným z hráčov, ktorí zdieľali s Rafom Márquezom šatňu počas celého jeho pôsobenia u blaugranas, bol Xavi Hernández, ktorý na jeho ukončenie kariéry reagoval ako prvý. Stalo sa tak prostredníctvom komentáru na sociálnej sieti Instagram. "Si neuveriteľný stroj! Obrovským príkladom, ktorý toho veľa v Barcelone zanechal! Gratulujem ti tvojej fantastickej kariére," uviedol.

Zdroj: md
Foto: md

Coutinho1

26
2018-07-22 16:29:05

Ďakujeme za všetko!
Nech sa ti darí vo všetkom :)

Roni957

11
2018-07-22 19:33:17

Pan hrac...v Barcelone bol neskutocny, dakujeme

AndreasGerardi

14
2018-07-22 20:01:33

Ja nikdy nezabudnem na jeho 100metrove prudke pasy cez cele ihrisko ktore skoro nikdy neminuli. Ten vypol supera jednou prihravkou. A taktiez nezabudnem jeho prihravkovu s Puyolom 5 minut pred koncom zapasu kedy Barca brala titul.

JanyR111

0
2018-07-23 10:24:16

Môj stopersky vzor...perfektný hráč...VISCA BARCA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.