Spomedzi všetkých hráčov, ktorí by mohli posilniť barcelonský stred poľa, presvedčilo vedenie katalánskeho klubu najviac meno Frenkie De Jong. Barca vytrvalo pracuje na jeho kúpe. 

Vzhľadom na nadchádzajúce predkolo najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov, ktoré sa odohráva v týchto dňoch, už tri razy Ajax Amsterdam ponuku za mladého futbalistu Frenkieho De Jonga odmietol. Na konci augusta, keď už bude o Champions League rozhodnuté, by sa však mohlo všetko zmeniť. Katalánci sa nikam neponáhľajú a sú ochotní čakať, keďže dobrou správou je súhlas samotného futbalistu. 

De Jong oslovil spomedzi všetkých záložníkov trénera Ernesta Valverdeho najviac, a to vďaka svojej technike, perspektíve a pozičnej hre. Extremadurčan jeho príchod odsúhlasil ešte pred niekoľkými mesiacmi a vo veci Holanďana panuje absolútny súlad i v rámci celej barcelonskej direktívy. 

Na Camp Nou s ničím iným ako náročnými rokovaniami nerátali, no s takým neoblomným postojom, ktorý má Ajax, nepočítal azda nikto. Amsterdamské družstvo by však svoj pohľad mohlo zmeniť práve po predkole Ligy majstrov. Nateraz je dôležité to, že záložník má vo svojom postoji jasno. De Jong je svojmu súčasnému zamestnávateľovi vďačný a jeho počínaniu veľmi dobre rozumie, avšak už sa rozhodol, do Barcy prestúpi, či už teraz, alebo o rok. Žiadne iné ponuky ho nezaujímajú a podľa viacerých periodík transferu do jeho vysnívaného klubu chýba len pečiatka

Stratégia vedenia Azulgranas je teda nesmierne jednoduchá. Kľúčom bude trpezlivosť a vhodná prestupová čiastka, ktorá by mala dosiahnuť hodnotu päťdesiatich miliónov eur. Aj napriek tomu, že by to potrvalo ešte mesiac, Barcelončania sú rozhodnutí získať ho za každú cenu a v jeho schopnosti naplno veria, čo ale na druhej strane neznamená, že sa na prestupovom trhu neobzerá aj po iných alternatívach. Ako sme, každopádne, uviedli vyššie, do Valverdeho systému podľa názoru kormidelníka najviac zapadá práve stredopoliar Oranjes, ktorý spĺňa všetky potrebné požiadavky a kritériá. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

19
2018-07-22 20:42:23

50 melónov je trochu veľa. Veď aj za Arthura sme dali len 31, čo Arthur bol aspoň najlepší hráč v Brazílii. Nehovorím, že Frenkie nie je dobrý, len že 50 je zatiaľ za neobrúsený diamant veľa.

Tattomajster

9
2018-07-22 21:24:37

ja uz tomu nechapem, ved ten chalan sa este poriadne nepresadil ani v Ajaxe a barca ho ide rovno kupit za velke love.... fakt nechapem. Ved ked bude pilier Ajaxu a hrac zakladnej zostavy ale zatial nie je ani jedno.... Ked chcu dat 50m tak nech trocha prihodia a kupia overeneho hraca

Majkycz

20
2018-07-22 21:39:42

hoši tedka se dívam na videa dembeleho a říkam ten kluk potřebuje co nejvíc šancí ten talent tam je a koupou williana mu to neprospěje si myslim sice willian kvalitní hrač ale jak by přišel tak by ho asi valverde upřednostnil před dembelem kvůli zkušenostem a to by byla škoda a samozřejmě willianovi bude 30 let

bulldozer

1
2018-07-22 21:42:32

A je to tu, Willian do Barcy za 80m. 5 rocny kontrakt za 40mil. Pochybujem ze v hrubom, lebo to by mal len polovicu toho co v Chelsea. Ak je to v cistom, tak nas bude stat priemerne 32m za kazdy rok. Valverde je sef. :D

Danny

12
2018-07-23 00:18:46

Dufam ze zartujes

Darunn77

3
2018-07-23 08:44:30

Ja si myslim ze toto by bola veľmi dobra investiciia do buducna technika prehlad v hre ma naozaj super :) a naviac dokaze hrat SDZ ,SZ, a dokonca aj stopera cize mozno aj taka mala nahrada sa mascherana :)

Darunn77

4
2018-07-23 08:45:12

Kazdopadne cenu by bolo dobre skresat na menej lebo 50 mil je vela

emiliano

6
2018-07-23 10:22:39

Valverde je konzervatívny tréner, obranár, ktorý myslí na krátkodobé ciele a ak chce Viliana, tak to presne zapadá do jeho stratégie, vydržať pri tíme 3 roky a po mne potopa. Takého hráča nepotrebujeme, treba nám perspektívneho a dať mu šancu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.