Ernesto Valverde sa rozhodol zobrať na turné po Severnej Amerike všetkých aktuálne dostupných hráčov prvého tímu, dokonca i tých, ktorí by mali blaugranas už v nasledujúcich dňoch či týždňoch opustiť. 

Valverde v tom má v tejto chvíli spoločne s vedením FC Barcelona jasno. V stredu dvadsiateho štvrtého júla vycestujú do Oregonu všetci futbalisti, ktorých má k dispozícii, dokonca aj tí, o ktorých budúcnosti sa zatiaľ nerozhodlo. Jedinou výnimkou by mohol byť Douglas Pereira, keďže brazílsky krajný obranca pracuje na svojom odchode do tureckého Sivassporu a jeho transfer by sa mal spečatiť ešte do chvíľ, kým Katalánci poputujú na International Champions Cup.

Zaujímavé pritom je, že ešte pred niekoľkými dňami sa v kanceláriách Camp Nou rozoberalo, či vycestujú všetci naozaj. Najvýraznejší je prípad portugalského stredopoliara Andrého Gomesa, ktorého meno sa spája s návratom do Valencie či odchodom do Arsenalu. 

V Barce však napokon zvážili, že najlepšie bude, keď pôjdu všetci, lebo nevyjdú po kondičnej stránke z tempa a odohrajú zápasy proti kvalitným tímom, sily si zmerajú v stretnutiach s Tottenhamom, Rímom a Milánom. V prípade, že by podali kvalitné výkony, by navyše mohla stúpnuť ich cena, a tak muži ako André Gomes, Lucas Digne, Jasper Cillessen, Rafinha Alcántara, Munir El Haddadi či Marlon Santos doplnia zvyšok ekipy. 

Okrem stránky ekonomickej toto rozhodnutie avšak je založené i na športovom faktore. Situácia vie byť na prestupovom trhu nevyspytateľná a stať sa môže čokoľvek, keď blaugranas potrebujú pred Španielskym superpohárom, ktorý sa uskutoční dvanásteho augusta, zadné vrátka. 

Zabúdať netreba ani na to, že drvivá väčšina futbalistov zo základnej jedenástky Barcy sa zúčastnila Majstrovstiev sveta, a tak sa zapoja do tréningového procesu, pochopiteľne, neskôr. Na druhej strane ale budú mať menej času na prípravu.

Zdroj: sport
Foto: sport

Anonym657

8
2018-07-22 23:19:28

Mr. Lord Douglas Pereira :D :D

LaBrie

2
2018-07-23 13:38:59

Az ten konecne prestupi, tak buchnem sampanske ...:)))

Ernestojefrajer

1
2018-07-24 08:25:45

Barcelona sa dohodla na jeho hostovani v Sivasspore v sezone 2018/19.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.