FC Barcelona odštartovala prípravu na americkej pôde víťazstvom proti Tottenhamu Hotspur. V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 2:2, no pokutové kopy zvládli lepšie Barcelončania, ktorí vyhrali 5:3.

Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde zápas vzal ako príležitosť vyskúšať si množstvo hráčov z kádra. Pre mladíkov sa skutočne naskytla skvelá možnosť odohrať na turné solídny počet minút, pretože väčšina kádra z prvého tímu FC Barcelona stále dovolenkuje po Majstrovstvách sveta v Rusku.

Príležitosť tak dostali hráči, ktorí zvyčajne vysedávajú na lavičke a potom aj talenty La Masie, ktoré priestor pre svoju prezentáciu určite uvítali. Zápas proti Tottenhamu zároveň ukázal, že Barcelona sa do budúcnosti má na koho spoľahnúť. La Masia totiž má hráčov, ktorí svojou hrou vynikajú.

Juan Miranda a Marc Cucurella majú na to, aby zabojovali o miesto v prvom tíme

Lucas Digne odchádza do Evertonu a z tohto pohľadu je to zlatá príležitosť pre Marca Cucurellu a Juan Mirandu. Ak Digne odíde, Barca nemieni náhradu kúpiť, ale chce ju vytiahnuť z rezervy klubu. Zápas proti Tottenhamu tak Valverdemu ukázal, nakoľko sú náhradníci miesto Digneho pripravení na hru v prvom tíme. V prvom zápase príprave nesklamali.

Miranda začal zápas od začiatku po boku Marlona, Lengleta a Semeda v skúsenejšej obrane. Miranda sa počas prvého zápasu veľmi často zapájal do útočenia. Z jeho strany sme po čiare vďaka jeho rýchlosti videli niekoľko nábehov a ponúkol aj niekoľko centrov, ktoré stáli za zrodom gólových príležitostí. V 10. minúte Munirovi ponúkol gól, ale útočník z dobrej šance nič nevyťažil. Miranda počas svojho pobytu na trávniku neraz aj zariskoval, keď ponúkol dlhšie nákopy alebo si dovolil súboje jeden na jedného. Realizačný tím musí byť s jeho výkonom spokojný.

Cucurella sa v zápase ukázal vo svojej druhej polovici a jeho výkon bol o niečo menej žiarivý, než v prípade Mirandu. V súbojoch bol agresívny a loptu po krídle posúval so značnou rýchlosťou. Urobil však veľkú chybu, po ktorej Barca inkasovala gól. Šancu na nápravu podľa všetkého dostane v zápase proti Rímu.

Arthur zanechal veľmi dobrý dojem

Arthur počas zápasu pritiahol veľa pozornosti a fanúšikovia na to mali dobrý dôvod. V Brazílii je považovaný za nesmierne dobrého záložníka a svojej povesti nezostal nič dlžný. Po mesiacoch špekulácií nakoniec do Barcelony skutočne prestúpil a zápas proti Tottenhamu dal vedeniu Kataláncov za pravdu. Arthur skutočne vyzerá byť fantastickým hráčom.

Debut v drese Blaugranas mu vyšiel na výbornú, keď svojou hrou dal tímu viac, než sme očakávali. Hral na pozícii centrálneho záložníka. Stopérom ponúkol podporu, z jeho práce ťažili aj spoluhráči v strede poľa. Ak mužstvo nemalo loptu, Arthur lietal po celom trávniku, aby na súpera vyvíjal presing a tak ho nútil loptu nakopávať na oblastí, ktoré kontrolovali jeho spoluhráči.

Ide pritom o prvý zápas predsezóny a jeho práca bola naozaj úžasná. Navyše sa dokázal aj strelecky presadiť. A to nie hocijako - jeho strela spoza pokutového územia bola čerešničkou na torte jeho skvelého výkonu.

Mladíci z La Masie získali cenné skúsenosti

Na jednej strane je veľmi dobré, že hráči prvého tímu prišli do USA v oklieštenom zložení, pretože množstvo príležitostí k hre majú práve mladíci z La Masie, ktorí môžu získať množstvo skúseností. Zápas proti Tottenhamu to len podčiarkol. Množstvo mladíkov zápas proti tak silnému súperovi a pred tak veľkým obecenstvom ešte nehralo. Išlo o vysokú školu futbalu, skúsenosti na nezaplatenie. A mali obrovskú šancu ukázať svoje schopnosti pred trénerom prvého tímu FC Barcelona.

Pre Jorgeho Cuencu, Riquiho Puiga a ďalších 8. chalanov z La Masie išlo o nezabudnuteľný večer. Väčšina z nich vo svojom premiérovom zápase v prvom tíme Blaugranas nesklamala, niektorí príjemne prekvapili. Každý z nich dostal na svoju prezentáciu 45 minút. Ďalšiu šancu majú k dispozícii v druhom prípravnom zápase sezóny proti Rímu, ktorý je na programe 1. augusta o 4:00 hodine ráno na AT&T Stadium v Texase.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

LaBrie

18
2018-07-30 09:27:40

Na hru Arthura sa naozaj dobre pozera :)))

kacejik

1
2018-07-30 21:18:25

Presne tak

Milan87

5
2018-07-30 11:27:55

Arthur vypadá velmi dobre a miranda taktiež

tunno

9
2018-07-30 12:10:08

A taktiez nam zapas ukazal ze Marlona by sme sa nemali zbavit. Hostovanie je idealny scenar.

Rasto

1
2018-07-30 16:24:54

A hlavne nekupovať už žiadneho záložníka. Na čo by nám bol, kto by nehral?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.