Aj napriek tomu, že sa v zápase zranili André Gomes a Denis Suárez, fanúšikovia FC Barcelona mohli byť s prvým stretnutím predsezónnej prípravy proti Tottenhamu rozhodne spokojní. Katalánci, a to najmä v prvom polčase, predvádzali skvelú hru a napokon po pokutových kopoch dokázali triumfovať. Teraz na nich pritom čaká AS Rím, mužstvo, ktoré hralo proti Londýnčanom taktiež, aby Spurs podľahlo pomerom 4-1. 

Ako si Rím poradí s medzerami medzi líniami?

Pokiaľ mohli byť Rimania s niečím zo stretnutia s Tottenhamom nespokojní obvzlášť, bola to jednoduchosť, s akou sa Kohúti dostávali do ďalších a ďalších príležitostí. Miestami ich bezzubosť v defenzíve pripomínala porážku z Ligy majstrov, keď vypadli na kopačkách Liverpoolu. 

Taliani priam po tom, čo inkasovali od Patrika Schika, skolabovali. Manažér Eusebio di Francisco má pred sebou jednoduchú, no náročnú úlohu, musí minimalizovať medzery medzi obranou a stredom poľa a diery medzi zálohou a útokom. V prípade, že sa mu to nepodarí, Barcelončania budú veľmi, veľmi nebezpeční. 

Vážny test pre Fuzata

Po tom, čo za rekordnú čiastku Alisson Becker odišiel do Liverpoolu, sa musí Rím spoliehať len a len na Antonia Miranteho a mladého Daniela Fuzata. Druhý menovaný, letná posila z brazílskeho Palmeiras, by mal proti blaugranas dostať šancu, keď tak bude vskutku zaujímavé sledovať, ako si poradí s ofenzívnou ultrasilou Kataláncov. 

Hoci hráč samotný vie, že v družstve z talianskej metropoly nebude na brankárskom poste voľbou číslo jeden, v súboji s Barcou sa bude chcieť Monchimu a Di Francescovi poďakovať za prejavenú dôveru. Známy svojou fyzickou pripravenosťou a odvahou, Fuzato bude mať pred sebou podľa všetkého hneď trojicu stredných obrancov.


 

Džeko vs Lenglet

Zrejme najzaujímavejšie súboje budú zajtra zvádzať Edin Džeko a Clément Lenglet. Francúzsky stredný obranca už medzičasom svoje kvality zadáka bez strachu ukázal, čo však bude pre bosnianskeho útočníka výzvou. Je pravdepodobné, že úspešnejší z tejto dvojice zohrá obrovskú výhodu pre svoje mužstvo. 

Zdroj: thesportsman.com
Foto: archív

barcelonista29

18
2018-07-31 14:25:23

MeeTee: mohol si tento článok pridať opäť po zápase :D

okbor

13
2018-07-31 14:30:00

Však zápas sa už skončil. Aspoň podľa "časovača" na titulnej stránke. :) Sovietske hodinky Raketa ...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.