Po prehre proti AC Miláno na Levi Stadium a pred odchodom svojho tímu zo San José na letisko El Prat hodnotil Ernesto Valverde tohtoročné severoamerické turné. Hlavný manažér FC Barcelona svoj tím chválil i napriek tomu, že podľahol aj Rímu, aj Milánu a jediný triumf si pripísal po pokutových kopoch v prvom stretnutí s Tottenhamom. 

Riqui Puig

Valverdeho sa novinári pýtali, či existuje šanca, že Riqui Puig, mladá hviezda turné po Spojených štátoch amerických, nastúpi v základnej zostave Španielskeho superpohára proti Sevilli. "S tým, čo predviedli hráči z rezervy, sme nesmierne spokojní. Rovnako tak aj s Riquim, samozrejme. Dnes odohral skvelý druhý polčas. Nechceme sa však zbytočne unáhliť, pri hráčoch sa všetci nadchýname akosi prirýchlo. Ide tu o to, aby sme túto trofej vyhrali, a tak uvidíme po tom, čo sa všetci stretneme o týždeň," komentoval, aby schladil vášňe.

Cillessenova budúcnosť

Jasper Cillessen po skončení zápasu nechal svoju budúcnosť visieť vo vzduchu, no Valverde ostáva pokojný. "Nemyslím si, že by v prípade, že by ostal, vznikalo nejaké napätie. On sám dobre vie, aké mám plány, že mu v prvom rade želám, aby bol spokojný. S jeho profesionalitou a prístupom sme nesmierne spokojní my. Mám rád dvoch kvalitných brankárov, čo aktuálne platí a hoci je pravdou, že Jasper tak veľa nehrá, mať ich dvoch je dôležité."

Výkony lepšie ako výsledky

I napriek tomu, že Barca odchádza z turné bez výhry v riadnom hracom čase, Valverde svoj tím chválil. "Síce sme dva zápasy prehrali a v jednom remizovali, ale odchádzam s pocitom dobre odvedenej práce. Proti Rímu sa rozhodlo v posledných minútach, dnešný výsledok je prekvapivý taktiež, lebo herne sme dominovali. Nesmierne dôležité bolo vidieť v akcii hráčov ako Collado, Riqui Puig, Miranda či Cucurella, lebo nám môžu byť veľmi nápomocní," pokračoval.

"Odnášame si veľa pozitívnych vecí. Verili sme v Lengleta, Malcoma a Arthura a vidíme, že nám pomôžu. Rovnako tak som po dlhom čase videl Rafinhu."

Španielsky superpohár

"To, že trénovať začali reprezentanti až teraz, je hendikep, s ktorým sme rátali. Pri pohľade na kalendár bolo zrejmé, že do zápasu prídeme aj s tými, ktorí zatiaľ neodohrali ani minútu. Teraz na nás čaká duel s hráčmi, ktorí nehrali ani v predsezónnej príprave, a to proti mužstvu, ktoré má už za sebou tri oficiálne duely," dodal a podčiarkol, narážajúc na to, že Machínovi zverenci už odohrali predkolá Európskej ligy.

Zdroj: md
Foto: md

emiliano

3
2018-08-05 11:13:08

Povedal to, čo o ňom hovorí stále, mladým neverí, myslí si, že výsledky budú len keď budú hrať tí z vlaňajška, on je veľmi spokojný s minulou sezónou, takú ešte nemal, tak načo by niečo menil.

Xavielmeastro

3
2018-08-05 12:32:35

Okej ale vacsina z nich ma stale len 18 rokov , kazdy zapas sa snazit jedneho vytiahnut dat mu 20-30 min v lige,LM a na striedacku raz ten raz ten je tam aj rezerva este sa musia otukat z dospelym futbalom po futbalovej stranke neni ziadny problem skor po fyzickej treba si zvyknut na suboje telo na telo vsetko potrebuje cas len im treba verit a nie ich odpisovat a tvrdit ze na to nemaju alebo co tu pisu niektori bludy ze La Masia neprodukuje talenty,tu je clanok o tom ako sa Gattusovi pacil Puig a cela La Masia ze je to proste nieco co mame len my Barca. A aj turne som maximalne spokojny tu netreba pozerat na vysledky ale na hru ta bola velmi dobra Tiki Taka len v zrychlenej verzii v take akej ma byt z rychlymi krajami obrany aj utoku nie ako hadzana co previedla reprezentacia proti Rusku.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.