Aj napriek tomu, že sa na tejto možnosti prakticky dohodli obidve strany, Marlon Santos napokon na hosťovanie do Newcastlu United odísť môcť nebude. Dôvod je pozoruhodný. 

Po tom, čo katalánska tlač špekulovala niekoľko týždňov o tom, že brazílsky stredný obranca Marlon Santos odíde do anglickej Premier League, zrazu všetko nasvedčovalo tomu, že zadák posilní Newcastle. V klube mali hráča dlhšie sledovať, aby sa vraj následne rozhodli získať ho na hosťovanie, za ktoré boli dokonca údajne ochotní zaplatiť dva milióny eur

Keď už ale bolo všetko na skompletizovanie celej operácie pripravené, vyskytol sa vskutku byrokratický problém. Marlonovi sa totiž podľa informácií rešpektovanej britskej televíznej stanice Sky Sports nepodarilo získať včas povolenie na prácu do zahraničia, ktoré je, samozrejme, na Ostrovoch povinné. Povedané v skratke, futbalista jednoducho vycestovať do Veľkej Británie a zarábať tu peniaze nemá umožnené. 

Prestupový trh sa v Anglicku zatvoril o sedemnástej hodine miestneho času, keď je tak nesmiernou škodou, že Brazílčanovo hosťovanie zlyhalo práve na takomto zdanlivom detaile. Plány avšak nenabúral len samotnému futalistovi, ale i manažérovi Rafovi Benítezovi, ktorý s ním už do nasledujúceho ročníka rátal. 

Meno Marlona sa počas uplynulých týždňov spájalo hneď s viacerými tímami, no prioritne išlo o ekipy práve z Británie. Okrem Dúbravkových Magpies to boli aj West Ham či Southampton, no dnes už vieme, že Barcelončania budú musieť hľadať nové riešenie

Dvadsaťdvaročný rodák z oblasti Rio de Janeiro sa po minulosezónnom hosťovaní vo francúzskom Nice, ktoré bolo vcelku úspešné, vrátil do Barcelony, s ktorou absolvoval predsezónne turné po Spojených štátoch amerických. Sám si ale dobre uvedomuje, že jeho odchod bude počas nasledujúcich dní či týždňov, za predpokladu, že bude chcieť hrať, nevyhnutnosťou.

Marlon sa Kataláncom upísal ako talent z Fluminense za päť miliónov eur. Kontrakt má platný do roku 2021 a v drese prvého tímu blaugranas nastúpil do dvoch stretnutí. Za rezervu FCB odohral duelov dvadsaťsedem. 

Zdroj: sport
Foto: archív

jokerito

2
2018-08-10 07:08:42

A to mu ho nemohli udeliť dodatočne? Ten proces tak dlho trvá?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.