Akoby bol kalendár priam navrhnutý tak, aby mu túto radosť doprial, sezóna sa zajtra pre Lionela Messiho začína v marockom meste Tangier veľkou výzvou. 

Hviezdny Lionel Messi odohrá v zajtrajšom súboji o zisk Španielskeho superpohára svoj prvý zápas v pozícii barcelonského kapitána číslo jeden. Argentínčan bude proti Sevilli bojovať o svoju tridsiatu tretiu trofej v drese blaugranas, keď tak v počte titulov bude môcť prekonať Andrésa Iniestu, dnes už hráča japonského Vissel Kobe. 

V súčasnosti majú na svojom konte obaja velikáni z barcelonskej La Masíe trofejí rovnako, jediným rozdielom sú tituly z reprezentačnej scény. Messi aj Iniesta zvíťazili deväťkrát v ligovej súťaži, šesť ráz v Španielskom kráľovskom superpohári, vyhrali štyri Ligy majstrov, triumfovali v troch prípadoch na Majstrovstvách sveta klubov a získali tri Európske a sedem Španielskych superpohárov, čo dokopy činí od sezóny 2004/05, keď získali prvý, tridsaťddva titulov

Messiho však teraz delí iba jeden duel od toho, aby sa od Fuentealbillčana v historických tabuľkách osamostatnil. Pokiaľ v Superpohári barcelonské družstvo zvíťazí, bude to jeho trofej číslo tridsaťtri. 

Za Leom sú spomedzi hráčov blaugranas s dvadsiatimi siedmimi trofejami v prvom tíme Kataláncov Piqué a Busquets, hoci je nutné dodať, že prvý menovaný získal štyri ďalšie v Manchestri United. Xavi opúšťal Barcu po tom, čo ich vyhral dvadsaťpäť, a tak Puyol, ako Valdés ukončili svoje pôsobenia na Camp Nou s číslom dvadsaťjeden. 

Boj má najlepšie rozbehnutý Alves

Ďalší z členov legendárneho Guardiolovho dream teamu Dani Alves sa stal medzičasom najoceňovanejším futbalistom celej histórie. Brazílčan, ktorý je na triumfovanie zvyknutý už od roku 2003, keď prišiel do Seville, má vo svojej zbierke tridsaťšesť trofejí s piatimi rôznymi ekipami: Bahíou, Sevillou, Barcou, Juventusom a PSG. Po tom, čo vyhral pred týždňom proti Monaku zápas o Francúzsky superpohár je na tom aktuálne najlepšie v celých futbalových dejinách. 

V historických zápisoch Brazílčana nasledujú ďalšie dve ikony, Ryan Gyggs a Kenny Dalglish, obaja s tridsiatimi piatimi titulmi. Vo svojich tridsaťjeden rokoch však Messi nemá ďaleko od toho, aby všetkých spomenutých predbehol

Zdroj: sport
Foto: sport

jokerito

13
2018-08-12 12:25:41

Dúfajme že po konci kariéry bude v tomto Leo jasná jednotka.

Barca_kingL10M

6
2018-08-12 15:42:06

Leo je kráľ čo viac dodať;)

mr7barca

4
2018-08-12 17:58:17

Maxwell ma tak isto ako Dani Alves :)

abstinent

2
2018-08-12 20:12:43

akurat dani ma 35 rokov a maxwell dalglish giggs uz nebehaju po travniku takze messi ma vybornu poziciu byt na špici v pocte titulov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.