Pred tým, ako vycestuje spoločne so zvyškom prvého barcelonského tímu do Maroka, absolvoval tlačovú konferenciu Gerard Piqué. Na Kataláncov čaká súboj o zisk Španielskeho superpohára proti andalúzskej Sevilli.

Sevilla

"Sevilla bude asi tímom, proti ktorému som odohral v Barce najviac zápasov. Súboje proti nim sú vždy veľmi vyrovnané, je úplne jedno, akých hráčov práve majú. V klubových infraštruktúrach odvádzajú dobrú prácu už niekoľko rokov. Podmienky sú iné, je to len jeden zápas, hrá sa v Maroku, no prispôsobíme sa."

Kapitánska páska

"Nemyslite si, že by to niečo menilo. Teší ma síce, že som ju získal, ale môj cieľ číslo jeden, vyhrávať v Barce tituly, sa nemení. Som šťastný, ale to je asi tak všetko."

Ciele

"Povedať, že treba vyhrať Ligu majstrov, by bolo nezmyselné. V tejto súťaži môže o všetkom rozhodnúť jeden zlý deň. Musíme sa snažiť o všetky trofeje, ale najdôležitejšia je liga. Barca v Champions League nevyhrala ani raz bez toho, aby triumfovala aj v La Lige, a tak sa sústreďujeme najmä na to."

Reprezentácia

"Pred niekoľkými dňami som hovoril s Luisom Enriquem. Volal mi a povedal som mu, že už som rozhodnutý dlhšiu dobu. Bola to pekná etapa, nesmierne ma teší, že som si to celé zažil, ale teraz sa chcem sústreďovať výlučne na Barcu. Mám tu ešte pred sebou niekoľko rokov a chcem si ich užiť čo najviac."

VAR

"Napomôže tomu, aby bol tento šport o niečo viac spravodlivý. Žiadal som tento systém už dlho. Iste, polemika tu bude, pretože sme v krajine, kde bude sa nám polemika páči, ale myslím si, že to bude prospešné. Rozhodcom to pomôže."

Odchovanci

"Dúfam, že budú dostávať šance. Hráči ako Riqui alebo Miranda sú nesmierne kvalitní aj napriek tomu, že sú stále veľmi mladí. Myslím si, že vek, pokiaľ máte talent, dôležitý nie je."

Lenglet

"Považujem ho za skvelého futbalistu, veľmi dobre je na tom technicky. Dúfam, že nám pomôže rozdeliť si minúty. Sezóny sú dlhé a plné náročných zápasov. Nie je to len o Lengletovi, aj ostatné posily nám pomôžu v tom, aby počas celého ročníka nehrali len trinásti hráči. Práve to je, koniec koncov, kľúčom ku výhre titulov."

Zdroj: marca
Foto: marca

Nick

13
2018-08-11 23:06:52

Mudro vravi Geri

barcelonista29

7
2018-08-12 00:41:45

"aj ostatné posily nám pomôžu v tom, aby počas celého ročníka nehrali len trinásti hráči. Práve to je, koniec koncov, kľúčom ku výhre titulov." Veľká pravda prezident.
Presne to je ten problém posledných sezón. Úzky káder. Hoci prišli posily, ale nemali požadovanú kvalitu - česť výnimkám. Toto leto je konečne náznak k dôležitému zlepšeniu. Konečne máme základ + lavičku na vysokej kvalite. Už to chce len dobrú taktiku, vhodné rozostavenie a správnu rotáciu počas celej sezóny. To musí zvládnuť Ernesto. Ideálna šanca na menší reparát.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.