Everton, v prvom tíme ktorého už pôsobia Yerry Mina, André Gomes aj Lucas Digne, v prvom kole anglickej Premier League remizoval s Wolverhamptonom pomerom 2:2. Fanúšikov blaugranas však potešilo, že do hry sa dostal posledný menovaný, keď Francúz nahradil hrdinu stretnutia a najdrahšieho hráča histórie Karameliek Richarlisona. 

Lucas Digne má za sebou debut v najvyššej anglickej ligovej domácej súťaži. Bývalý krajný obranca FC Barcelona sa dostal v stretnutí medzi nováčikom z Wolverhamptonu a Evertonom do hry v osemdesiatej piatej minúte, aby vystriedal Richarlisona. Brazílsky futbalista bol najlepším mužom stretnutia a na svoje konto si pripísal dva góly. Domáci však na jeho zásahy zareagovali vďaka Rubénovi Nevesovi a Jiménezovi. 

Toffees dnes pôsobia aj Yerry Mina a André Gomes, no obaja zatiaľ do hry nezasiahli. Kým prvý menovaný ešte nebol trénerovi Marcosovi Silvovi k dispozícii, pretože ešte stále sa doriešovali veci okolo jeho transferu, Portugalčan sa zotavuje zo zranenia. V akcii sme nevideli ani útočníka Sandra Ramíreza, barcelonského odchovanca, ktorý je kmeňovým hráčom Evertonu, ale minulú sezónu strávil na hosťovaní v Sevilli. 

Karamelky boli vo výhode prakticky počas celého súboja. Richarlison otváral v sedemnástej minúte skóre, keď sa dobre zorientoval v šestnástke, ale pre jeho družstvo to skomplikoval červenou kartou Jagielka, čo ešte do zmeny strán využil na vyrovnávajúci zásah Rubén Neves. V druhom dejstve sa však aj napriek tomu, že hrali v desiatich, chopili hráči z liverpoolskeho celku iniciatívy, Brazílčan skóroval i po druhý raz a všetko nasvedčovalo tomu, že si z Molineux Stadium odnesú tri body. Desať minút pred koncom ale mali posledné slovo Wanderers, do streleckej listiny sa zapísal Jiménez. 

Wolverhampton 2 - 2 Everton

Wolverhampton: Rui Patricio; Bennett, Coady, Boly; Doherty, Moutinho (Gibbs-White, 85'), Rubén Neves, Jonny (Vinagre, 76'); Diogo Jota, Jiménez, Hélder (Bonatini, 71').

Everton: Pickford; Coleman, Jagielka, Keane, Baines; Schneiderlin, Gueye; Walcott, Sigurdsson (Holgate, 43'), Richarlison (Digne, 86'); Tosun (Niasse, 81').

Góly: 0-1 M. 17 Richarlison. 1-1 M. 44 Rubén Neves. 1-2 M. 77 Richarlison. 2-2 M. 80 Jiménez.

Zdroj: sport
Foto: sport

kaspec22

14
2018-08-12 10:19:32

Budu teď Everton trochu sledovat, abych viděl případný progres Miny a Gomese. Snad dostanou šanci se ukázat.

abstinent

3
2018-08-12 20:08:27

ked sa tak kukam tak z evertonu sa stava klub odidencov z barcy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.