FC Barcelona odohrala svoj prvý oficiálny zápas novej sezóny 2018/2019 a po výhre nad Sevilou 2:1 získala aj svoju prvú trofej - Španielsky superpohár. Zápas zároveň poukázal na niekoľko vecí, na ktoré sa pozrieme trochu bližšie.

Barcelona s Messim bola lepšia

Sevilla včera večer ukázala, prečo v Lige Majstrov v uplynulom roku dokázala Manchester United poraziť pre jeho vlastným obecenstvom. Andalúzania majú rýchly káder, ktorý vie v správnom čase udrieť a ako mužstvo je Sevilla nesmierne súdržná. Barcelonu dokázala počas niekoľkých momentov v zápase zatlačiť, no Katalánci sa nakoniec ukázali byť lepším tímom. Lionel Messi nad svoju hlavu zodvihol prvú trofej ako kapitán FC Barcelona a celkovo v kariére v drese Blaugranas vydobyl až 33 titulov, čo z neho robí skutočnú legendu.

Dembélé ukázal svoju hodnotu

Do mužstva prišiel Malcom, svoje miesto v základnej zostave si našiel Coutinho a stálicami v základe sú Messi so Suarezom. Zdalo sa, že miesto pre Dembélého v tíme nezvýšilo a začali sa množiť fámy o jeho odchode z Camp Nou. Francúz však včera ukázal, prečo za neho Barca vyplatila toľké peniaze. Fantastickou strelou spoza pokutového územia rozhodol o osude zápasu a zisku prvej trofeje v tejto sezóne. Jeho neustály pohyb spôsoboval obrancom súpera problémy počas celého stretnutia.

Arthur sa ukázal

Niektorí fanúšikovia takmer zabudli na to, že Arthur bol kúpený len pred pár týždňami. Mladý Brazílčan odohral ďalší výborný zápas a určite nesklamal. Pokračuje tak v dobrých výkonoch z predsezónnej prípravy. Na chrbte nosí legendárne číslo 8 po Andrésovi Iniestovi. V strede poľa bol aj vo včerajšom zápase veľmi aktívny, pýtal si loptu a rýchlo sa posúval dopredu. Ide pritom o mladého hráča, no má obrovský talent a skutočne má v sebe DNA Barcelony. Katalánci tak získali hráča s obrovským potenciálom za rozumné peniaze. Klobúk dole.

Neviditeľný Suarez

Šampionát v Rusku môžeme z pohľadu Suareza hodnotiť ako vydarený, keď jeho tím postúpil medzi najlepších 8 reprezentácií a prehral až s Francúzskom, ktoré celý turnaj napokon ovládlo. V tejto sezóne je však útočník o rok starší a to sa ukazuje už aj na trávniku. Uruguajčan už uplynulý rok nemôže hodnotiť úplne pozitívne a s výkonom vo včerajšom zápase takisto nemôže byť spokojný.

Ter Stegen opäť vo forme

Aj Marc-André ter Stegen si za včerajší výkon zaslúži pochvalu, pretože na víťazstve Barcelony nad Sevillou má veľký podiel. Sevilla pred koncom zápasu mala možnosť zahrávať pokutový kop a Nemec potvrdil, že je právom považovaný za jedného z najlepších brankárov na svete. Pokus Wissama Ben Yeddera totiž dokázal zneškodniť. Ter Stegen sa ukazuje vo skvelej forme hneď na začiatku sezóny, rozhodne sa z jeho strany máme na čo tešiť.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

Domink

top komentár
42
2018-08-13 12:36:00

Ten Ter Stegen to je iná mašina. Ak si predstavíme dnešné ceny brankárov tak suma, za ktorú ho vedenie kúpilo je viac než výhodná. Super, že vtedy ak sa rozhodovalo medzi Bravom a Stegenom, dali radšej prednosť budúcnosti a vybrali práve Stegena:)

Domink

top komentár
40
2018-08-13 12:36:33

A ak si pripočitame Jaspera tak brankárske duo je vybavené.

Zmazaný užívateľ

14
2018-08-13 14:11:54

ter Stegen je sice masina, ale hentak kopnuta penalta od Ben Jebbera nech sa nikto nehneva. Dlho som tak zle kopnutu penaltu nevidel...

MessiJeBuh

-3
2018-08-13 12:38:45

Ukázalo se, ze nemáme kreativního zaloznika ani Arthur nedirigival hru ale dával na jistotu.. záloha fungovala až po příchodu rakititc a coutinho

MessiJeBuh

5
2018-08-13 12:39:11

Arthur musí začít hrát tak jak v Brazílii jinak to nedopadne dobre

tunno

15
2018-08-13 12:43:57

V priprave bol vyborny, tentoraz naopak. Uvidime behom nasledujucich mesiacoch

tunno

1
2018-08-13 12:44:18

*mesiacov

Domink

top komentár
53
2018-08-13 12:40:53

Ale veď to bol jeho prvý oficiálny zápas :D nechápem, to ste chceli vidieť Xaviho kolmice a Iniestove prieniky? Veď mu dajte čas preboha :D

Gabrieloo

6
2018-08-13 14:24:29

kazdopadne. a aj sa mu inak bude hrat ked bude viac v pravo a na lavo bude cou. ovela lahsie sa mu bude hrat. teda ked hrat bude. kedze sa asi vsetci trocha bojime zapracovania mladych hracov. je fakt ze minuly rok sme lavicku mali dost slabu a enresto hral na istotu. tak verim ze teraz to bude ine. aj ked sa bojim ze nie. za mna dufam ze uz nikoho do zalohy nekupime. lebo potom arhur moz ist rovno na hostovanie.

Alirael

23
2018-08-13 12:42:13

Som iba fotbalovy fanusik amater ale v mojom vnimani hry neznamena dirigovanie hry ze posielas pas za pasom na utocnikov cez obrani do golu. Ide o to aby hrac spomalil hru ked ma byt spomalena a naopak zrychlil v spravnom momente. Z pohladu dirigovania mi uprimne prisiel Arthur super, avsak je pravda ze tych pasov za obranu vela nedal, ale to sa moze lahko zmenit vdaka praxi. Schopnosti na to kluk ma

Zmazaný užívateľ

13
2018-08-13 13:05:39

Suhlasim s tebou. Na druhu stranu si treba povedat ze na koho by mal davat kolmice? Na dreveneho Suareza ktory by hned stratil alebo na 1-2 dalsich hracov ktori vpredu stali na mieste a nepytali si loptu?

Zmazaný užívateľ

3
2018-08-13 14:15:09

Suareza by sme mali predat este toto leto, ked zahra tu katastrofu co minuly rok tak ho o rok nepredame ani za nic. Doklepavat loptu do brany dokaze hocikto.

Ronaldinho123

6
2018-08-13 12:42:27

Konečne to začalo. Pravá futbalová sezóna !

Samm33

8
2018-08-13 12:54:40

Nechápem, 3/4 tunajších “expertov” kritizuje Arthura a nechápem prečo. Je pravda, že to ešte nie je Xaviho poprípade Iniestov level, ale chalan podľa mna vôbec nesklamal. Hral dobre, ako napísal vyššie ALIRAEL, byt dobrým zaloznikom neznamená len posielať kolmice dopredu a robiť prieniky, ide aj o upokojenie hry a zmiernenie tempa čo sme včera vo veľa prípadoch potrebovali, lebo Sevilla hrozila hneď po strate lopty. Arthur bojoval ako lev, nebal sa ísť po loptu a zabojovať. Ukázal, že má naše DNA a bude z neho pán záložník. Plus to bol pre neho prvý oficiálny zápas, chápem aj nervozitu :). Hrať za Barcelonu vo FIFE a v skutočnosti je trosku rozdiel. Držím mu prsty. Visca el Barca :)

Gabrieloo

5
2018-08-13 14:25:52

pozeral som si viackrát gol dembeleho a doteraz nechapem ako to mohla byt taka rana, naprah mal v zasade pol kroka a tak supa z toho bola. parada

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.