Zápas Gamper Cupu proti Boca Juniors ukázal, že Arturo Vidal má na to, aby do štýlu hry FC Barcelona zapadol. V stretnutí ukázal 93% úspešnosť prihrávok, z toho značná časť prihrávok išla na prvý dotyk.

Čiľana pritom charakterizuje agresívny štýl hry a našli sa fanúšikovia, ktorí spochybňovali správnosť jeho príchodu, pretože boli názoru, že sa futbalu v Katalánsku neprispôsobí. Stačilo mu však len 45 minút na to, aby na trávniku na Camp Nou ukázal svoju barcelonskú DNA.

Ernesto Valverde hráča do zápasu poslal na poste ľavého záložníka, keď hral trochu viac pred Rakitičom. Vytvoril akúsi dvojičku s Coutinhom, ktorého Valverde nasadil na pravú stranu. Vidal pritom nepokrýval len svoju zónu, ale stíhal sa presúvať aj pod šestnástku. Koniec koncov sa mu podarilo pokryť obrovský priestor a dokonca spolupracoval aj s Messim.

Záložník si do štatistík pripísal 42 prihrávok, z ktorých boli nepresné len 3, čo znamená 93% úspešnosť. Z týchto 42 prihrávok, 75% odoslal na dva a menej dotykov. A to presne barcelonský štýl hry potrebuje. Neprajníci tak môžu zatiaľ pokojne spávať.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Samm33

23
2018-08-16 09:36:25

Podal slušný výkon, veľmi slušný výkon :) teším sa z posil :)

momo9

20
2018-08-16 09:42:35

z akeho dôvodu bol zasa Coutinho tlačený na pravú stranu? och

dalibor

13
2018-08-16 11:00:21

a malcom na ľavú :D

emiliano

0
2018-08-17 12:59:38

Lebo Valverde má teraz tak kvalitný a široký káder, aký nikdy v živote nemal a má z toho chaos. Cou musí hrať naľavo v zálohe a v prípade potreby ho môže tam nahradiť Vidal. Ale Vidal môže hrať vpravo i DM, tam by som ho aj chcel v ťažkých zápasoch namiesto Busiho. Vpravo môže byť Raki, Rafinha i Roberto. Už som zvedavý na zostavu v lige. Valverde sa riadi zotrvačnosťou a opatrnosťou a tak mám obavy o osudy Semeda, Dembeleho, Arthura, Malcoma. To budú rečí typu: Musia sa adaptovať alebo nemôžu hrať všetci a pod. Nedávne vyjadrenie prezidenta, že Barca je taká špecifická, že treba rok na adaptáciu, sú riadne prestrelené. Netreba. Za dva mesiace musí kvalitný hráč prečítať hru a má hrať. Ak bude sedieť, nestačí ani rok, ani dva.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.