O titul v najvyššej španielskej súťaži bude aj túto sezónu bojovať presne 20 mužstiev. Niektoré z nich sú síce už dopredu prakticky vyradené z boja o najvyššie méty, no posily prichádzali aj na fronty, ktoré budú bojovať o nižšie priečky. Ako to s La Ligou vyzerá v číslach?

Dokopy sa v Španielsku toto leto na prestupy otočilo až 800 miliónov eur. Barca, Real Madrid a Atlético jednoznačne vedú, čo sa utrácania týka. Katalánci minuli niečo vyše 125 miliónov, Madrid 124 a rojiblancos 123,5. Ostatné kluby nemali vôbec šancu.

Čo sa Valencie týka, tá s Villarrealom utratila 75, Sevilla 56 miliónov. Na opačnej strane je nováčik z Valladolidu. Prestup Rubéna Alcaraza vyšiel mužstvo na milión, pričom s týmto transferom rovno aj končíme.

A čo zárobky? Tie vyzerajú nasledovne. Madrid zarobil asi 127 miliónov, z čoho bolo vyše 110 za Cristiana Ronalda, zatiaľ čo Bilbao si prišlo za Kepu Arrizabalagu k 80 miliónom eur. Sevilla taktiež nezaháľala a do svojej pokladne priložila čiastku 78 miliónov eur.

Iba 9 mužstiev zostalo po tomto lete v červených číslach. Medzi nimi je napríklad aj Barcelona. Najhoršie zo všetkých sú na tom Atléti, ktorí sú aktuálne o 78 miliónov ľahší, než v momente, keď sa celý prestupový kolotoč roztočil.

zdroj: marca.com
foto: marca.com
video: youtube.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.