Francúzsky futbalista odohral proti Deporitvu Alavés už svoj dvadsiaty piaty oficiálny zápas a Borussia Dortmund sa tak môže tešiť na vyplatenie vopred dohodnutého bonusu. 

Ousmane Dembélé vstúpil do novej sezóny tou správnou nohou. Aj napriek viacerým špekuláciám, s ktorými prichádzala tlač počas predsezónnej prípravy, francúzsky krídelník zažiaril nádherným gólom v Španielskom superpohári a nesmierne aktívny bol i v prvom ligovom stretnutí proti Deportivu Alavés, hoci sa tentoraz do listiny strelcov nezapísal. 

Vzhľadom na to, že sa v úvodnom súboji La Ligy Santander dostal proti Alavés do základnej jedenástky, odohral Dembélé v drese Barcy už svoj dvadsiaty piaty oficiálny zápas. Vedenie katalánskeho veľkoklubu je tak povinné vyplatiť druhý bonus jeho predchádzajúcemu zamestnavateľovi Borussii Dortmund vo výške piatich miliónov eur, ako sa dohodlo počas rokovaní o jeho prestupe počas uplynulého leta. 

Z celkových bonusov v hodnote štyridsať miliónov eur tak Barcelončania vestfálskemu celku vyplatili už štvrtinu. Okrem spomínaných piatich miliónov za dvadsaťpäť duelov už Azulgranas uhradili i ďalších päť miliónov za to, že sa prebojovali v tomto ročníku do skupinovej fázy Ligy majstrov. 

Zvyšných tridsať miliónov zaplatí Barca za Ousmane Dembélého nasledujúcim spôsobom: päť miliónov pri dosiahnutí päťdesiatich zápasov, ďalších päť miliónov pri sedemdesiatich piatich dueloch, päť miliónov po stovke súbojov, päť miliónov za ďalšiu klasifikáciu do skupiny Ligy majstrov a desať miliónov za dve výhry v Champions League (päť za každú). 

Je dôležité dodať i skutočnosť, že FC Barcelona za francúzskeho internacionála zaplatila pevných stopäť miliónov eur, ku ktorým sa teda pridávajú dva bonusy spolu vo výške desiatich miliónov. 

Rodák z mesta Vernon zaznamenal do týchto okamihov v drese katalánskeho mužstva päť presných zásahov. Od roku 2016 sa môže pýšiť i tým, že je reprezentantom krajiny Galského kohúta, za Les Bleus nastúpil do šestnástich súbojov a zatiaľ sa do presadil dvakrát. Dembélé nechýbal ani v Deschampsovej nominácii na Majstrovstvách sveta v Rusku, odkiaľ si aj napriek tomu, že nedostával šancí veľa, odniesol zlatú medailu.

Zdroj: md
Foto: md

Pisterko26

37
2018-08-20 12:29:11

Ten 10 miliónový bonus by som videl veľmi rád vyplatený. To by boli najlepšie utratene peniaze. Plus ak by Dembele dal hattrick vo finále.

LaBrie

22
2018-08-20 13:01:12

Ja by som bol velmi rad, keby Dortmund dostal vyplatene vsetky bonusy :)

kluc

2
2018-08-20 20:36:00

Za najbližšie 2 roky ;)

chara

4
2018-08-20 13:38:50

vobec nechapem tie bonusy za odohrate zapasy.... ci to je len preto aby to zaplatili neskor alebo o co im tam vlastne ide... vsak je jasne ze to budu musiet niekedy zaplatit... nechapem preco taky klub ako barcelona radsej nezaplati to co ma a nech ma hrac pokoj, lebo niekedy mam pocit ze trener nedava hracov hrat do zakladu len kvoli nejakym klauzulam v zmluvach o pocte zapasov o ktorych ani nevieme

patrik4551

7
2018-08-20 14:19:10

Nemusí sa to vyplatiť celé napríklad keby ho teraz predali čo dúfam, že sa nestane tak to neplatia

tominno9

3
2018-08-20 14:22:30

Davat bonus za to ze sa klub ako FCB dostane do skupinovej fazy LM je pekna hlupost z nasej strany! To bonusy su usite tak, aby BVB zarobila co najviac, nielen posvodnych 105mil. za prestup.

patrik4551

2
2018-08-20 14:28:10

bonusy sú na to aby sa postupne vyplatili, keď vidíš prestupné čiastky tak sa tam vždy nachádzajú aj bonusy s ktorými sa ráta takže neplatíme nič nového takto sme sa na tom dohodli pri prestupe nič nové

Zmazaný užívateľ

6
2018-08-20 14:54:38

Ide o rozlozenie v case, t.j. ako keby si dohodli splatky. Katdemu je jasne ze tie bonusy su lahko splnitelne lebo Borrusia zanho proste chcela 140 mega

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.