Jednou z bazálnych čŕt kádra FC Barcelona bude v sezóne 2018/19 všestrannosť jeho hráčov. Ako sme si mali možnosť všimnúť v prvých dueloch ročníka, Valverde má rád úzky káder s futbalistami, ktorých môže využívať na viacerých pozíciách.

Brána

V tomto ohľade panuje pochybností naozaj len minimum. Ter Stegen je fantastickým gólmanom číslo jeden so skvelým zastúpením v podobe Cillessena.

Pravý kraj obrany

Azda až chirurgicky presne si minúty zatiaľ rozdeľovali Semedo a Sergi Roberto. Portugalčan odohral Superpohár, druhý polčas súboja o trofej Joana Gampera a prvé dejstvo proti Alavés. Zvyšok mal pod kontrolou Sergi.

Pravý stred obrany

Ide o územie Piquého, neohrozeného člena once de gala. Na turné síce dostával šance i Lenglet a počas Gampera sme videli aj experiment s Busquetsom, ale inak je Geri jasnou voľbou.

Ľavý stred obrany

Počas Trofeo Joan Gamper sa naň vrátil Umtiti, aby sme ta videli proti Boce Juniors aj Vermaelena. V prvom zápase sezóny ho zase okupoval Lenglet, keďže Sam mal za sebou minimum tréningov.

Ľavý kraj obrany

Ďalší jednoznačný Valverdeho výber - Jordi Alba. Po tom, čo si tento post striedali na turné Cucurella a Miranda, odohral všetky oficiálne minúty práve Alba. Aj tu sme však videli v prípravných súbojoch experimenty, na Gamperovi sa sem dostal okrem Mirandu dokonca i Vermaelen.

Pravý kraj zálohy

Txingurri má more možností. Teoreticky je číslom jeden Rakitić, ale v Superpohári začínal Rafinha. Proti Boce sme zase na pravom kraji stredu poľa videli Coutinha a v súboji s Alavés v rámci prvého polčasu Sergiho Roberta. Neskôr sa však naň vrátil opäť Chorvát, ktorý by mal spomedzi celej štvorice dostávať šancí, samozrejme, najviac.

Stred zálohy

Jednoznačným šéfom je tu Sergio Busquets, po ktorého boku nastupuje v prípade, že Barca hrá v rozostavení 4-4-2 Ivan Rakitić. To by ale nemal byť príbeh tohto ročníka, keďže Katalánci podľa všetkého prechádzajú definitívne na systém 4-3-3. V rámci Gampera hral prvý polčas Rakitić a Arthur ten druhý, no v Severnej Amerike tento post okupoval aj Sergi Roberto. Posledným variantom je Arturo Vidal.

Ľavý kraj zálohy

Superpohár odohral na tomto poste Arthur, zatiaľ čo proti Gamperovi sme v hre videli i Artura Vidala. V druhom dejstve úvodného kola Primery División ta však nastúpil Coutinho, ktorý bude podľa všetkého najpoužívanejšou možnosťou. Stále je tu ale aj mladík Riqui Puig.

Pravé krídlo

Valverdeho voľbou je vo formácii 4-3-3 Messi, ktorý dostáva úplnú voľnosť. Na začiatku sezóny však na krídle hral aj Malcom a variantom je i Dembélé. 

Stred útoku

Velí Luis Suárez. Odohral celý zápas so Sevillou i Deportivom Alavés. Proti Boce začínal Munir a v druhom dejstve dostal po dvadsiatich minútach šancu Paco Alcácer.

Ľavé krídlo

Dembélé v Superpohári aj v La Lige. V prvom polčase Gampera hral Malcom, no opäť platí, že alternatív je mnoho. Spomenúť stačí iba Artura Vidala, Coutinha, Munira, Paca Alcácera či tiež dokonca Rafinhu.

Zdroj: md
Foto: md

emiliano

-5
2018-08-20 14:37:02

Na hornom obrázku vysvetľuje Valverde Arthurovi, že nech neriskuje a nech prihráva len dozadu, maximálne do zadostrany. Tak ako Raki a Busi.

Andrejomus

-5
2018-08-20 14:41:09

Alebo dembele

footballister

8
2018-08-20 14:50:54

jasné, ty si ho počul? :D nemel prosím ťa, keď nevieš. Čistý bullshit čo si napísal.

patrik4551

4
2018-08-20 15:32:08

Ty si nepočul Rakitic a Busquets hraju na Piqueho a Umtitiho a oni hrajú na Ter Stegena a on potom rozohráva do súperovej šestnástky XD

Jhonys

7
2018-08-20 16:06:59

neviděl jsem, že by Busi přihrával jen dozady nebo do strany ;)

patrik4551

19
2018-08-20 14:38:16

Unikáty ako Dembele a Roberto sú veľmi cenné. Sergi môže hrať hocikde v obrane a aj v zálohe a potom Dembele môže hrať ako kraj zálohy či na jednej alebo druhej strane a to isté v útoku.

ximpp

2
2018-08-20 15:32:25

Až na ten střed útoku dobré.

xxxxx

-2
2018-08-20 16:29:28

https://sport.aktuality.sk/...

Celecao22

1
2018-08-20 22:08:24

Valverde nie je Guardiola

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.