Prvá nominácia Luisa Enriqueho v pozícii kormideníka Španielska sa okamžite dostala na úvodníky športových periodík. Bývalý tréner FC Barcelona nepovolal Jordiho Albu, jedného z hráčov, ktorí patrili v posledných rokoch medzi železné jadro La Rojy. Neprekvapil tým len fanúšikov, ale i Jordiho samotného. 

Narozdiel od toho, čo tvrdia niektoré iné médiá, katalánsky denník SPORT vo svojom článku ubezpečuje, že absencia Jordiho Albu nebola nijako vopred dohodnutá. Medzi futbalistom a trénerom Luisom Enriquem predtým neprebehlo žiadne stretnutie, keď tak mala celá záležitosť podľa spomínaného periodika oporu blaugranas nesmierne prekvapiť. Častokrát sa stáva, že manažéri o takýchto rozhodnutiach hráčov informujú s predstihom, a to obzvlášť v takýchto delikátnych okamihoch, no to nebol prípad barcelonského zadáka. 

Napäté vzťahy medzi obrancom z L'Hospitalet a Luchom neboli žiadnym tajomstvom, avšak aj napriek tomu nikto s možnosťou, že by ich výsledkom bolo až hráčovo nenominovanie, akosi nepočítal. Prekvapení majú byť údajne aj Jordiho spoluhráči, ktorých Luis Enrique povolal, menovite Busquets a Sergi Roberto.

Netreba, každopádne, zabúdať, že ide len o priateľské stretnutia. Iní reprezentační tréneri ako Tite v Brazílii volili v minulosti podobný postup, keď zo začiatku nepovolali viacero svojich hviezd, a tak Albova budúcnosť u La Rojy definitívne vylúčená rozhodne nie je

V súčasnosti zaskočený lodivodovým rozhodnutím, krajný bek samotný sa oficiálne vyjadrovať ku záležitosti nechce. Minimálne nie teraz. Jordi sa koncentruje výlučne na nadchádzajúci súboj s Huescou a s novinármi diskutovať nateraz nechce. 

Nech už je to akokoľvek, absencia Jordiho Albu je len veľmi ťažko vysvetliteľná, ak sa vôbec racionálne vysvetliť dá. Zadák FC Barcelona bol v posledných rokoch neodštiepiteľným členom základnej jedenástky tak svojho klubu, ako reprezentácie a v národnom tíme podával konzistentne kvalitné výkony. Prínosom je pre svoje ekipy pritom nielen ako spoľahlivý obranca, no i vďaka svojej schopnosti pomáhať útoku, o čom hovorí aj fakt, že v predchádzajúcej sezóne za štyritisíc minút v barcelonskom drese nazbieral hneď jedenásť gólových asistencií. 

Zdroj: sport
Foto: sport

s1ck_1

top komentár
87
2018-08-31 18:52:07

krajný bek samotný sa oficiálne vyjadrovať ku záležitosti nechce. A nadpis že reakcia albu na absenciu..wtf nový čas ?

MeeTee

-9
2018-08-31 21:41:38

Prave preto je v nadpise slovo "SPORT". Aby bolo jasne, ze to nie je jeho reakcia pre media, ale reakcia z jeho vnutra :)

Marian

16
2018-08-31 18:57:16

Je to trénerova voľba. To je vo futbale normálne. Na to, že trénerovi nepasuje niektorý hráč, doplatilo už mnoho dobrých hráčov. Ale tréneri vačšinou odchádzajú skorej ako hráči...

PETERKRIZAN

3
2018-08-31 19:04:26

Čo ma komentovaț,myslim prva važna chyba enriqueho,spanielsko,nie je bacelona,myslim že hraca rovnakych kvalit jednoducho nema,skor ci neskor na to pride,ak spanielsko prehra oba zapasy,bude toto tazko vysvetľovať,to som pogom zvedavy na jeho reakciu viac ako na tuto,aspon si jordi odychne,bude prospesnejsi pre barcu,podobne ako messi,myslim ze aj busquegs mal odmietnut a odychovat

PETERKRIZAN

2
2018-08-31 19:11:02

A mozno naschval nechal albu oddychovat,ktovie,barce to pomoze,a ked prehraju tak povie ze skusal inych,nabuduce to bude lepsie,pride alba,kole,aspas,alcacer....

xdiko

1
2018-08-31 19:34:29

Na toto som cakal, Enrique len dalej dokazuje, nema netusi co robi, presne ako v Barce, ked jeho hru nevedeli citat ani jeho asistenti a len vdaka kvalitnemu kadru a praci predchodcov dokazali ziskat trofeje.

Jhonys

4
2018-08-31 23:59:35

len vdaka kvalitnemu kadru a praci predchodcov dokazali ziskat trofeje. --- jeho předcůdcem byl Tata Martino, kterého jste drtivá většina z vás vyhazovali :D a před sezonou 14/15 se obměnila zhruba půlka kádru, ale dobrý no, co tam máš dál? :D

fofo112

1
2018-08-31 19:43:30

LE pýcha prináša pád a on je v tom majster ako narýchlo prišiel tak môže rýchlo vypadnúť.

emiliano

-2
2018-09-01 11:05:07

Hovorím to znovu: Od Albu Alonso je lepší v bránení i v útočení, Azpilicueta je lepší v bránení. Takže s LE výnimočne súhlasím.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.