Ernesto Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Huescou. Zápas je na programe zajtra o 18:30 večer.

Zápas

"Je priskoro na analýzu, myslím, že na zmeny nebolo ešte dostatok času. Je pravda, že Huesca hrá s entuziazmom, ešte neprehrala a pritom hrala na dvoch ťažkých štadiónoch. Zaslúži si dobré výsledky - jej útočníci sa dobre pohybujú a záložníci ako napr. Galler, zbiehajú z druhej línie. Na Camp Nou určite zabojuje. Myslím, že súper hrá bez strachu, bude sa držať blízko seba, ale určite sa nevzdá toho, aby prekvapil. V minulosti sme s nováčikmi mali často problémy."

Spokojnosť s kádrom

"Som spokojný, pretože prestupové obdobie sa uzavrelo a vieme, koho máme. Všetko je isté a tak sa môžeme sústrediť na hru. Vieme, že nás čaká sezóna plná veľkých očakávaní. Samozrejme, so súčasným kádrom som spokojný."

Rafinha

"Všetci chcú dostať minúty, takže z tohto pohľadu je jeho situácia taká ako u iných. Hovorili sme spolu, ale rozhovor bol súkromný a týkal sa toho, čo všetko sa môže stať. Rafinha nakoniec zostáva s nami. Myslím, že nám môže pomôcť. Všetko záleží od jeho postoja a formy na tréningoch, v priebehu stretnutí a takisto od hry iných hráčov. Myslím, že je to hráč, ktorý má veľa predností, ktoré môžeme využiť."

Jordi Alba mimo reprezentáciu

"Nie je to otázka pre mňa. Tréner vyberá hráčov, ktorí mu môžu v priebehu konkrétnych zápasov pomôcť. Alba sa teraz ocitol mimo nomináciu, bude musieť pracovať, aby sa do nej vrátil. Nemám rád, ak sa iní tréneri miešajú do môjho povolania či kádra, ktorý nasadím, pretože nakoniec som to ja, kto má najviac informácií. V súvislosti s tým ja takisto nebudem komentovať ich rozhodnutie. Treba ich rešpektovať."

Aké budú úlohy hráčov ako Puig, Miranda, Aleňa?

"To ukáže čas, ich forma a potreby tímu. Chcel by som, aby ich úloha v tíme bola veľká, ale všetko záleží od vývoja okolností. Situácia Aleňu je iná, dostal číslo 26, aby sa po vyliečení zranenia mohol do zápasového rytmu vrátiť v rezerve, ale v zásade je hráčom prvého tímu."

Noví hráči veľa minút nedostali, príde zmena?

"Samozrejme, že áno. Máme len tretie kolo, stále nehráme v strede týždňa. Po reprezentačnej prestávke sa všetko urýchli, budeme hrať aj stredy a na to už potrebujeme celý káder."

Dembélé

"Všetci potrebujú hrať pravidelne. Dembélé nám dáva veľa, vždy som hovoril, že má ohromný talent. Pracuje dobre, sme s ním spokojní."

Adaptácia Artura Vidala

"Prebieha veľmi dobre, má dobre vzťahy so všetkými, je extrovert. Vždy chce hrať, veľa rozpráva. Z tohto pohľadu sme s ním spokojní, musíme počkať, aby sme videli ako si poradí na trávniku."

zdroj: youtube.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.