Novým reprezentačným trénerom Španielska sa stal Luis Enrique, ktorý medzičasom zverejnil i svoju prvú nomináciu. Jej najväčším prekvapením je absencia Jordiho Albu, o ktorej sa v katalánskej tlači mohutne píše aj naďalej a svoj názor na celú tému prináša aj šéfredaktor denníka SPORT Ernest Folch. 

Rozhodnutia Luisa Enriqueho sú aj naďalej nevysvetliteľné. Podobné to bolo často už v Barce a na základe toho, čo sme videli v posledných dňoch, i teraz v reprezentácii. Prvá nominácia astúrijského manažéra so sebou priniesla obrovský šok, absenciu Jordiho Albu, kľúčového hráča Barcy aj La Rojy posledných rokov. Skutočnosť, že krajný obranca chýba, je šokujúca, pretože zo športového hľadiska sa nedá vysvetliť - u Albu sa nezhoršil ani prístup (skôr naopak), ani neprestal v Barce hrávať, ani nijako nepoľavil kondične. Dalo by sa možno pochopiť, keby na jeho mieste nastúpil, dajme tomu, Marcos Alonso, ale skutočnosť, že zadák Barcy ani nie je nominovaný, sa vysvetľuje tak ťažko, že za tým musí byť niečo viac. A to niečo viac je, úprimne povedané, naštrbený vzťah medzi Luisom Enriquem a Albom, ktorý je stále neexistujúci.

Luis Enrique mal prekonať svoju hrdosť a zachovať sa ako chlap, ale to by asi nebol Luis Enrique. Výsledkom je tak, že ľudia spochybňujú, či neuprednostňuje pred športovými záujmami svoje osobné preferencie. Nominácia vyvoláva aj ďalšie diskusie, vyčnieva absencia Kokeho a pomerne zaujímavé je povolanie Ceballosa, ktorý odohral v minulom ročníku za Madrid iba dvanásť ligových súbojov, z ktorých len do štyroch z nich nastúpil ako člen základnej jedenástky. Porovnanie s Albom je neuveriteľné: jeden neodštiepiteľný člen základnej zostavy Barcy v nominácii chýba, a lavičkár Realu Madrid nie. 

Nesmierne pozitívnym aspektom nominácie je ale stávka na Sergiho Roberta, ktorú si plne zaslúžil. Luis Enrique napráva chyby svojho predchodcu, prakticky ďalšie nevysvetliteľné rozhodnutie Lopeteguia nezobrať ho na Majstrovstvá sveta. Na tlačovej konferencii tréner povedal, že Roberto je kompletným futbalistom a hrať môže kdekoľvek.

Je zrejmé, že hráč z Reus bol a stále je veľkým obľúbencom Luisa Enriqueho, zveril mu svoju veľkú dôveru, a tak to bude zrejme aj naďalej. Príbehy Jordiho Albu a Sergiho Roberta sú v posledných hodinách v obrovskom kontraste: jeden stráca dôveru, ktorú u minulého trénera mal, a druhý ju získava po tom, čo ju necítil. Je to dôkaz toho, že futbal je častokrát jednoducho príliš zložitý na vysvetľovanie.

Zdroj: sport
Foto: sport

tominno9

12
2018-09-02 08:45:31

nechápem, ako sa o tom dá písať ako o prekvapení... veď sme s tým rátali, pred nomináciou tu dokonca bol aj článok o tom, že svitá nádej pre Sergiho, ale Alba možno ani nominovaný nemusí byť... Lucho má svoju hlavu, dobre ho poznáme a nijak neprekvapil, iba potvrdil to, čo sme vopred tušili.

Zmazaný užívateľ

19
2018-09-02 09:12:28

Preco nad tym fnukaju? Cim menej repre zapasov pre hracov barcy tym lepsie pre klub

ximpp

5
2018-09-02 10:21:30

Nenominování Alby nelze pochopit, nicméně mám radost, že po dobu příští repre pauzy se budou s Barcou připravovat nejen Alba, ale i Piqué a Messi. Sezona je dlouhá, cíle absolutní, tak je potřeba odpočívat. Doufám, že ostatní se z této "pauzy" vrátí v pořádku.

arogantaldo

-3
2018-09-02 11:26:30

ked LE odchádzal písal som že je egocentrik, cholerik a do kabíny vnášal nervozitu , urážal hráčov striedania ktoré v šatni avizoval nedodržiaval. a Alba bol jeden z tých ktorí sa mu postavili. a je tu trest od ješitu. tí osatatní z kabíny nie sú španieli. ani preto ho žiadny klub neoslovil. a tu som bol banovaný a mínusovaný. ma prekvapuje že admini nemajú zákulisné info zvnútra klubu ku ktorému sa dostane taký šuflikant ako ja.alebo sú jeho povahové vlastnosti a vztahy s kabínov natolko tabu

Mecik

-2
2018-09-02 13:06:39

Tabu to není, jen to podle mě dost zvelicujes - to, cos napsal o Enriquem, sice není irelevantní, ovšem platí to pro každého třetího coache. Ať už je ale Luis jakýkoliv, fakt je ten, že byť je Alba skvělý fotbalista, jako člověk asi bude stát za hovno. Kolikrát si nejen mě svým chováním dost znechutit a obecně ho považuji za zm*da, nevím. Jestli se mu postavil, nvm, ty taky ne, ale Luis je kohout a ten vždy kokrha holt jako prvn.

arogantaldo

0
2018-09-02 13:19:42

takto by dopadol aj Leo či Luis , pokial by boli španieli.

fofo112

1
2018-09-02 15:48:02

Pýcha prináša pád a aby nepostretla LE už v prvých zápasoch,podla mňa na národák nemá ani náhodou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.