Priatelia, dnes pre vás máme príjemnú zaujímavosť. Hodnotenie hráčov z vašich radov, teda z radov fanúšikov FC Barcelona. Čitateľ PM1 sa s nami podelil o jeho hodnotenie hráčov zo zápasu Barcelony s SD Huesca. Príjemné čítanie a budeme radi ak svoje dojmy zanecháte v komentároch pod článkom!

Tesne pred začiatkom nového školského roka prišla na Nou Camp nechať si preskúšať spôsobilosť celá gruppa nováčika z tímu SD Huesca. A školné bolo tentokrát dostatočne vysoké, FC Barcelona sa ukázala ako výborne pripravený učiteľ a SD kartu SD Huesca naplnila do maximálnej kapacity. Nováčik začal odvážne a vyslovene si chcel zahrať futbal a rozdať si to s hviezdami Barcelony ako rovný s rovným... Ako to dopadlo? Očakávane.

Ako si ale počínali podľa môjho, dokonale neobjektívneho, názoru naši hráči? Skúsim zhodnotiť číselným ohodnotením a krátkym slovným ohodnotením.

Opakujem, že môj názor, moje hodnotenie, je poznačené neobjektivitou, príliš pozitívnym fanúšikovským pohľadom.

Ter Stegen: 7

Už viackrát som písal, hovoril atď., že brankár v FC Barcelona to má ťažké-preťažké. V 80% zápasov ide na neho pár striel, sem-tam nejaký protiútok. A počas celého zápasu musí byť absolútne koncentrovaný a pripravený, perfektne čítať hru, aby zaskočil za stopérov hrajúcich vysoko v poli. Ter Stegen je prototypom takého brankára a dokázal to aj včera. Dostal dva góly z troch (?) striel. Katastrofálna štatistika, ak sa na to takto pozrieme. Ale jeho pokrový výraz tváre, bezemočný prejav svedčia o maximálnom sústredení na výkon. Za góly nemohol ani náhodou, iný zákrok vlastne ani nemal. Za prínos v hre nohami teda 7.

Segi Roberto: 6

Odkedy sa stal kapitánom, jeho výkony mierne klesli. Kvalita je teraz podľa mňa nahradená bojovnosťou a nasadením, ale aj tam je zreteľná akási únava pohybu, pomalosť, neohrabanosť. Občas by si mal oddýchnuť, hlavne psychicky by mu to asi padlo dobre. Je na neho príliš veľký tlak? Alebo? Čo myslíte?

Piqué: 6

Už som ho videl hrať oveľa lepšie, oveľa. Ale videl som ho už hrať aj oveľa horšie, oveľa. Včera taký štandard, s dobrým čítaním hry, so slušným vyvážaním lopty, s precíznou rozohrávkou. Ten úvod bol, samozrejme, zaspatý ako u každého hráča. Podcenenie? Našťastie sa potom rozbehol a odohral si svoje. Nič nepridal, nič neoklamal.

Umtiti: 6

Dvojička v stopérskej dvojici podala tiež taký nemastný-neslaný výkon. Bez pridanej hodnoty. Trochu mi chýbala jeho agresivita z predchádzajúcej sezóny, ale to príde s náročnejšími zápasmi. Včera priemer, teda aj známka priemerná.

Alba: 10

Bol to zápas, ktorý si špičkový ľavý obranca dokonale užil. Fantastický pohyb dopredu rozoberal obranu Huesca na márne kúsky. Vynikajúci výkon, ešte aj s gólovým bonusom. Rozumel si s Dembélém, rozumel si s Coutinhom, rozumel si s Messim. Bol absolútne dominantný.

Rakitič: 9

Neskutočne obehaný priestor. Kryl chrbát Messimu, ako vždy. Kopa čiernej roboty, ako vždy. Kopa získaných lôpt po stratách našich útočníkov, ako vždy. Neviditeľné penzum ťažkej futbalovej driny. A k tomu v tomto zápase aj bonusy. Krásny, nádherný gól. Krásna strela tesne predtým, ktorú brankár súpera vytlačil mimo len s najväčšou námahou. Rakitič bol včera skvelý.

Busquets: 7

Elegantný, ako vo väčšine prípadov. Skúšal aj kolmú hru, rýchle prečíslenie prihrávkou, niekedy vyšlo, niekedy nie. Napriek svojej jedinej slabine, rýchlosti, dokázal perfektnou pozičnou hrou eliminovať viacero náznakov brejkov súpera. V zálohe bol ale tentokrát najslabší, nepridal k svojmu štandardu nič navyše.

Coutinho: 9

Keby dal gól, dostal by odo mňa 10. Ale keby bolo keby... Pozerať sa na Coutinhov pohyb bola vo včerajšom zápase pasia. Bol elegantný, dostatočne rýchly a presný. Rozdával loptu za loptou. Bol ineligentný. To, ako dokáže tento hráč odbremeniť Messiho a nechať mu načerpať silu na rozhodujúci moment, je neuveriteľné. Coutinho bol v tomto zápase a bude aj v celej sezóne absolútne kľúčovým hráčom. Veľmi sa teším, že ho môžem vidieť v drese blaugrana.

Dembélé: 8

Ja viem, polovicu vecí pokazí. Ja viem, niekedy je ešte poplašený. Viem aj to, že niekedy neprihrá, keď má prihrať, nevystrelí, keď má vystreliť... Ale viete si predstaviť, keď mu raz všetko začne vychádzať? Keď trochu zmužnie? Keď chytí sebavedomie? Kto to chlapča zastaví? To, aký je v ňom obrovský potenciál, ukázal aj včera a niekoľkokrát. Bol rýchly a aktívny. Kombinoval. Gól bol krásny, nábeh perfektný a zakončenie presne také, aké byť malo. Veľmi dobrý výkon.

Suárez: 8

Ešte to na 8 asi v skutočnosti nebolo, ale dám mu toľko, ak by to náhodou čítal. Nech mu trochu zdvihnem sebavedomie. Včera sa dravec začal prebúdzať a vyzerá to veľmi nádejne. Ak sa chlapec (či muž?) rozohrá a rozstrieľa, bude to paráda a ja sa teším, ako bude tréner súpera rozmýšľať, koho prvého brániť. Suárez mi včera ukázal, že na to určite má schopnosti a vôľu a že tí, ktorí ho predávajú a hejtujú (je to tak správne, prosím? Som už starší pán...) budú ešte s uznaním rozprávať o jeho výkonoch.

Messi: 10

Bez komentára absolútna známka. Ja viem, že to bol ľahký súper. Ale to, čo Messi predviedol v tomto zápase, bolo dokonalé. Na pár drobných detailov, ktoré boli len znamienkom krásy dokonalosti. Koľko šancí spoluhráčom vypracoval? Koľko zakončení predviedol sám? Koľko nábehov za obranu urobil a naopak, koľkokrát on poslal za obranu spoluhráča v nábehu? Je to vôbec možné, hrať tak presne a počítačovo? Je Messi robot? Alebo ako je možné, že urobí prihrávku pomedzi šesť protihráčov a troch spoluhráčov po zemi (!!!) na nabiehajúceho Albu? Ako to vidí, keď nie je na tribúne, ale na zemi? Neuveriteľný hráč včera predviedol neuveriteľný výkon.

Hráči si robia, alebo teda ich agenti, zostrih akcií a gólov svojich klientov.

Koľko by trval Messiho zostrih?

Lenglet, Vidal, Arthur: odohrali to, čo bolo potrebné. Arthur je taká menšie (zatiaľ) kópia Xaviho. Metronóm v hlave. Veľmi podobný pohyb a myšlienka. Bude výborný a zo zápasu na zápas lepší. Lenglet slušne pozočne, uvidím. Zatiaľ som trochu v rozpakoch...

Vidal je beštia výzorom a beštia aj prístupom. Poctivec, ktorý nohu neodtiahne a teším sa na prípadné súboje s baletkami od Baletiek. Hm... Nožničková asistencia by bola (s prepáčením za výraz!!!) BOHOVSKÁ.

FCB TOP LINE: ALBA + RAKITIČ + MESSI

Celkove sa mi zápas pozdával, hráči sa zabavili, návšteva na Camp Nou slušná. Pripadalo mi, že naši hráči sa vrátili do detských čias a vybláznili sa na ihrisku. Fakt, ako deti.

Ďakujem im za tento zážitok.

V tomto texte sú vyjadrené len názory autora. Redakcia do textu nezasiahla. V prípade, že niečo čitateľa urazí, sa ospravedlňujem.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

text: PM1
foto: vive-futbol.com 

kubakladno

29
2018-09-03 14:57:33

Krasne hodnocení.
Konečně úplná spokojenost. Diky Barceloně a adminum :)

filip_vaski8

14
2018-09-03 14:59:32

wau, super napísané :) dúfam že aj ďalšie zápasy zvládneme .... forcaaa barcaaa :)

BartFart

3
2018-09-03 15:01:19

Přišlo mi že Alba při oslavě gólu, jakoby něco vzkazoval LE. Buď to a nebo je to nějaká podpora pro dobrou věc. Ale vrtá mi to v hlavě. Nevíte někdo něco bližšího?

LaBrie

11
2018-09-03 15:03:04

Vraj ten gol venoval synovi.

LaBrie

9
2018-09-03 15:02:11

Dobre napisane, suhlasim.

BW000

5
2018-09-03 15:13:07

Skvelé čítanie????????... poetika... ako vie byť niekedy aj Barcelona... podobnosť s autorom hodnotenia na českom webe čisto náhodná? Dúfam, že nie... ????

pmadar1

2
2018-09-03 15:22:57

:-)

fofo112

3
2018-09-03 15:33:00

super Lukas správny postreh.

Dr-QQ

1
2018-09-03 21:15:37

Moje hodnotenie:
ter Stegen=5
Sergi Roberto=6
Piqué=5
Umtiti=7
Jordi Alba=9
Rakitič=8
Busquets=6
Coutinho=7
Messi=10
Luis Suárez=9
Dembélé=7
Lenglet=6
Arturo Vidal=6
Arthur=6

ximpp

2
2018-09-04 09:10:03

Dobře napsané a souhlas s hodnocením. Hlavně ten Sui, je potřeba jej motivovat. :-)
No a další plus, že jsi dokázal napsat o Messim pěkný a originální odstavec, přestože o něm už bylo řečeno vše milionkrát a stejně mám pocit , že jej nejde popsat. :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.