Cez víkend sme boli na Camp Nou gólového festivalu. Katalánci si s nováčikom poradili s veľkým prehľadom, súperovi nasúkali 8 gólov a mužstvo Ernesta Valverdeho ukázalo, že je na novú sezónu dobre pripravené. Zaujímavý je najmä progres nového útočného trojlístka.

Messi, Suárez a Dembéle. Po Neymarovom odchode prišiel Ousmane ako náhrada za Brazílčana a čakala ho ťažká úloha. Navyše, hneď v úvode sezóny sa vážne zranil a vynechal hneď polovicu sezóny. Plnohodnotne sa vrátil až v novom roku a do rozbehnutého kolotoča sa mu darilo dostávať iba ťažko. Reálne sa teda očakávalo, že sa v plnej sile, zocelený predvedie až túto sezónu.

Všetko je to o to ťažšie, že sa ohľadom mladého Francúza začalo na základe prestupovej mega-čiastky takmer ihneď pochybovať. Nebol v príjemnej situácii, no v lete vyhral majstrovstvá, i keď na nich veľa veru nenahral. Jeho sebavedomiu však viacero vecí pomohlo a aktuálne sa zdá, že sa zápas čo zápas zlepšuje, pričom sa dostáva na očakávanú úroveň.

Jasným signálom od trénera bolo jeho nasadenie ihneď do úvodného ligového zápasu, a to napriek tomu, že nemal dostatočnú letnú prípravu. Dôvera je presne to, čo mladík potrebuje. Pri Messim a Suárezovi môže iba rásť.

Od úvodu sezóny sa postaralo trio už o parádnych 9 gólov, pričom prsty mali aj v ostatných. Samotný Dembéle sa už rozstrieľal a na svojom kraji funguje výborne s Rakitičom i Albom. Mladému obojnohému futbalistovi chýba už iba ustálená výkonnosť. Ak sa mu podarí aj v najbližších niekoľkých dueloch podať dobré výkony a vsietiť opäť aj nejaký ten gól, mašinéria sa prakticky určite rozbehne.

zdroj: forcabarca.sk marca.com
foto: marca.com
video: youtube.com

Marian

36
2018-09-05 07:47:04

Je skvelé, že mu to ide herne aj gólovo. Nech mu vydrží zdravie. Malcom ho občas može rotovať.

Nalim

19
2018-09-05 10:02:02

Aj Suareza môže rotovať ešte nepotvrdil suverenitu...

Fishinko

20
2018-09-05 10:09:16

mne celkom v poslednom zápase páčilo, že už aj messi viac verí dembelemu a daval mu lopty

Milan87

5
2018-09-05 12:57:46

dembelé bude dobrý má v sebe niečo jedinečné, neviem ako to napisat je to sposob jeho pohybu a vedenie lopty aj driblink.mne sa veľmi páčil už v BVB.som rád že hraje práve u nás.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.