Nový španielsky národný tím Luisa Enriqueho sa včera prezentoval výhrou v priestoroch bájneho Wembley proti domácemu Anglicku, nedávnemu semifinalistovi z Majstrovstiev sveta. La Roja ukázala isté nedostatky v defenzíve, no duelu dominovala, ukázala svoju osobnosť aj štýl a zaslúžene získala tri body. 

Luis Enrique svojou základnou jedenástkou neprekvapil. Medzi trmi žrďami ostal De Gea a do hry poslal desiatich hráčov, ktorí nechýbali ani na Svetovom šampionáte, pričom jedinou výraznou "zmenou" bolo postavenie Marcosa Alonsa namiesto absentujúceho Jordiho Albu. Ramosa doplnil Nacho a v strede poľa sa objavil Saúl, zatiaľ čo zaujímavé bolo aj to, že priestor dostal Aspas, ktorý nebol najprv dokonca ani nominovaný.

Hrajúc podľa očakávaní v rozostavení 4-3-3, mužstvo astúrijského kormidelníka držalo loptu a ovládalo duel od prvých okamihov. I napriek tomu sa však ako prví do streleckej listiny zapísali domáci. Thiago sa vzdialil od pravej strany, Rodrigo mu na pomoc pribehol neskoro, Carvajal ostal na chvíľu zmätený a všetky tieto okolnosti využil na gól Rashford po prihrávke Luka Shawa. 

La Roja avšak veľa času na vyrovnanie nepotrebovala, už dve minúty nato vypracoval Rodrigo presný zásah pre Saúla. Do polčasu ešte stihol skórovať aj Rodriga samotný a De Gea sa ukázal fenomenálnym zákrokom pri ďalšej šanci Rashforda. 

Po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil, no azda najzaujímavejšie veci sa diali v nadstavenom čase, keď rozhodca Danny Mekkelie neuznal Albionu gól, o ktorom sa dá právom polemizovať ako o regulérnom. Nech je to už ale akokoľvek, Luis Enrique zaknihoval prvé zaslúžené víťazstvo na novej pozícii.

Anglicko 1 - 2 Španielsko

Anglicko: Pickord, Trippier, Maguire, Stones, Joe Gomez, Shaw (Rose, 53'), Henderson (Dier, 63'), Dele Alli, Lingard, Rashford (Welbeck, 93') a Kane​

Španielsko: De Gea, Carvajal, Nacho, Ramos, Marcos Alonso (Iñigo Martínez, 86'), Busquets, Thiago (Sergi Roberto, 79'), Saúl, Isco, Rodrigo a Aspas (Asensio, 68')​

Góly: 1-0, Rashford (11'); 1-1, Saúl (12'); 1-2, Rodrigo (31')

Zdroj: md, sport
Foto: md

jokerito

9
2018-09-09 09:14:50

Tá nahrávka na prvý gól...wow

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.