Ernesto Valverde odpovedal na otázky novinárov pred zajtrajším zápasom s Realom Sociedad. Tréner komentoval možnú rotáciu v zostave či možný zápas proti Girone, ale na americkom kontinente. Viac sa dozviete aj o situácii Arthura či Aleñu.

Čo si myslíš o Reale Sociedad, ktorý vedie Asier Garitano a o forme klubu na začiatku sezóny?

"Je priskoro na hodnotenie, predovšetkým preto, lebo mužstvo doteraz odohralo 3 zápasy na výjazde. Real napriek tomu získal dobré výsledky, naposledy prehral s Eibarom, ale gólom z poslednej minúty. Časom sa ukáže práca každého trénera, myslím, že Garitano má pred sebou veľkú výzvu. Vzhľadom na výsledky z posledných rokov môžeme očakávať ťažké stretnutie, ale v uplynulej sezóne sa nám zlú sériu podarilo prelomiť, no stálo nás to veľa. Real Sociedad zmenil viacerých hráčov, ale kvalitu spred roka si zachoval. Je to nebezpečný súper, hoci je trochu poznačený zraneniami."

Hráči sa do kádra z reprezentácii vracali postupne. Budeš to zajtra pri zostavovaní jedenástky brať do úvahy? Prišiel už čas na rotáciu?

"Budem to brať do úvahy, pretože hráme každé tri dni a niektorí hráči sa k nám vrátili z ďaleka, niektorých môže niečo bolieť... Je možné, že nejaké zmeny urobím..."

Zápas v USA

"Táto téma sa objavila 2-3 týždne dozadu a pritom hovoríme o januárovom zápase. Ak sa veci nezmenia, situácia bude nemožná. Uvidíme, počkáme si na vývoj udalostí, či sa tento alebo iný zápas odohrá v USA. Zostáva ešte veľa času a každý deň sa objavia nové informácie. V súčasnosti nie je isté nič, ak sa tak stane, začneme vynášať závery. Viem, že sa o tomto diskutovalo s hráčmi, ale opakujem, je to ďaleká perspektíva. Mám pocit, že všetko sa bude ešte poriadne naťahovať."

Real má po 12 rokoch viac hráčov v reprezentácii ako Barcelona

"Nemyslím si, že by sme sa mali znepokojovať. Tak ako kedysi hralo viac hráčov z Barcelony, teraz je to v prospech Realu. Z repre odišli Andrés, Piqué, nebol povolaný Alba. Ale sú iní. Real získal hráčov, ktorí môžu byť povolaní do reprezentácie. Hovorím o Iscovi, Asensiovi, Ceballosovi... Ak sa pozrieme na odchovancov klubu, je to veľmi podobné. Zabojujeme, aby viac našich hráčov bolo povolaných."

7 zápasov za 23 dní

"Samozrejme, potrebujeme viac, než len 11 hráčov. Teraz máme medzi stretnutiami len 3 dni voľna. Hráči prišli z reprezentačných zápasov, niektorí hrali viac, ďalší menej. Hrali dokonca v pondelok. Ďalší týždeň sa nám skomplikuje ešte viac, pretože máme 3 zápasy za 6 dní. Neskôr hráme s Tottenhamom a rotácia bude určite potrebná, aby sme sa vyhli zraneniam a udržali si adekvátnu sviežosť."

Carles Aleñá

"Je možné, že v nedeľu bude hrať za rezervu, aby jej po návrate zo zranenia pomohol. Nebude však striedať prvý tím s rezervou. Keď odohrá niekoľko zápasov za rezervu, stane sa plnohodnotným členom prvého tímu. Možno nebude povolaný na zápas, ale isto nebude hrať za rezervu."

Kto je v súčasnosti náhradníkom Jordiho Albu?

"To uvidíme. Neponáhľame sa. Môže to byť Miranda, Vermaelen, Sergi Roberto. Môžeme hrať aj s trojicou stopérov. Zahrať môže dokonca aj Xavi [Guarte - pracovník klubu, ktorý sa stará o tlač, pozn. red.]."

A môže hrať aj ja?

"Si ľavák?"

Nie

"Ak si na ľavej strane obrany poradíš, tak potom to nie je problém [smiech]."

Arthur

"Už sa našej hre prispôsobil. Darí sa mu dobre. Zostáva však ešte pohľad pozičnej hry, zapájania sa do útočnej hry, ale už nestráca lopty, je na lopte veľmi istý. O všetkom rozhoduje konkurencia, ale vkladáme do neho veľkú nádej."

zdroj: youtube.com
foto: fcbarcelona.com

messisko

6
2018-09-14 17:01:32

Vtipná tlačovka :)

momo9

3
2018-09-14 17:28:32

Som zvedavy kolko minút pod nim túto sezónu získa Aleňa, kedže nechapem prečo ho nechce posielať hrať za rezervu pokial tu tá možnosť je. ..On a Denis to budu mať podla mna velmi náročné a myslim že minimalne jeden po sezone odíde

Zmazaný užívateľ

7
2018-09-14 17:58:33

Na san mames povolavat Alenu by bola blbost

momo9

2
2018-09-14 23:02:34

jasné,ale on to povedal všeobecne, nie len o tomto zapase..povedal že aj ked nebude povalaný na zápas, za rezervu nepojde...tribuna mu vela nedá

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.