I napriek tomu, že mal v lete na stole atraktívnu ponuku od parížskeho Saint-Germain, stredopoliar FC Barcelona Ivan Rakitić sa rozhodol pokračovať na Camp Nou. V rámci prezentácie hry Destiny 2: Forsaken sa o tom aj iných témach zhováral s madridským denníkom Marca

Hra sa volá "Destiny 2", keď už teda hovoríme o osude, ako si myslíte, že to dopadne v tejto sezóne s Barcelonou?

"Chcel by som to vedieť a zariadiť to tak, aby sme vyhrali všetko. Krása futbalu však tkvie v tom, že musíte hrať každé tri, štyri dni. Ťažké obdobie sa pre nás začína práve teraz, urobíme všetko, čo bude v našich silách. Lionel Messi už počas prezentácie povedal, že chceme triumfovať na všetkých frontoch, ale v prvom rade sa treba koncentrovať na Anoetu, kde na nás čaká neľahký súboj."

Pokračujúc v téme osudu, ten Váš sa mohol ďalej vyvíjať v PSG. Ako ste znášali chvíle debát?

"Svoj odchod som si nikdy nepredstavoval. O niekoľkých témach sme sa rozprávali, zobral som si ale niekoľko dní na to, aby som si o všetkom spravil prehľad a úprimne som zhodnotil, ako na tom som. Nebolo to nič zložité, videl som, že som šťastný. Môžem hrať za Barcelonu, hájiť tieto farby, a to je to najviac, čo sa v mojej profesii dá dosiahnuť. Bolo to jednoduché, pretože cítim rešpekt mojich spoluhráčov, trénerov, fanúšikov aj prezidenta, čo je pre futbalistu najlepšou vecou, aká sa mu môže stať."

Ernesto Valverde Vás obhajoval za každú cenu. Čo nám poviete ku trénerom?

"Za trénerove slová a naše spoločné konverzácie som neuveriteľne šťastný. Spôsob, akým sa ku mne správal, bol naozaj dobrý a veľmi si ho vážim."

Čo si myslíte o ligovom dueli v Spojených štátoch?

"Pokiaľ sa tak rozhodnú naozaj, pocestujeme hrdo reprezentujúc Barcelonu. V Miami by to bolo navyše bolo na štadióne, ktorý poznáme. Ak sa nič také nestane, vyhneme sa náročnej ceste. Dôležité je to, aby sa urobilo to najlepšie pre všetkých, pre hráčov, pre klub aj fanúšikov. Rozhodnutia by mali vznikať spoločne."

Ligu majstrov vyhral Real Madrid, kde hrá aj Váš reprezentačný spoluhráč Luka Modrić. Podľa UEFA bol najlepším hráčom roka a je nominovaný aj na ocenenie The Best. Je toto jeho rok?

"Pokiaľ už nejakú individuálnu cenu nemôže vyhrať Messi, jednoznačne by ju mal za tento ročník získať Luka Modrić. Neprekvapilo by ma, keby triumfoval s veľkým náskokom, má za sebou skvelý rok a nesmierne sa s ním teším. Ak už nie je najlepší Messi, potom to musí byť Modrić."

Zdroj: marca
Foto: marca

peterkrcmar

31
2018-09-14 20:58:38

“Nevýrazný génius” ... určitě jeden z nejlepších nákupu posledních 10 let ..

zdeklu

2
2018-09-15 07:06:14

"Dôležité je to, aby sa urobilo to najlepšie pre všetkých, pre hráčov, pre klub aj fanúšikov"

to znamena hrat doma - opak by bol najlepsim napakovanim sa pre par spekulantov...nech sa usasi naucia (namiesto agresorskych vypadov vsade mozne po svete) poriadne hrat futbal alebo nech si pozvu PSG

gabo

-5
2018-09-15 07:37:38

Myslím, že si pleteš USA s Putinovym Ruskem,to je agresivní,obsadilo Krym, východní Ukrajinu,část Gruzínská. Stačí trochu číst seriózní zdroje kámo!!!

jarolamo

5
2018-09-15 11:35:10

Na tvoj príspevok by sa dalo obšírne reagovať, ale asi by to bola strata času. Skús si trošku naštudovať dejiny, možno ti to pomôže... Hirošima, Kórea, Vietnam, Grenada, Panama, Irak, Afganistan atď atď...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.