Kmeňový útočník FC Barcelona, ktorý v nemeckej lige hosťuje, vybehol na trávnik v šesťdesiatej šiestej minúte, aby podčiarkol triumf Borussie nad Eintrachtom, a to vskutku pohľadným spôsobom. Favreho zverenci sú tak dočasne na čele tabuľky.

Po tom, čo porazili Eintracht Frankfut pomerom 3:1, sa aspoň na deň dostali futbalisti Borussie Dortmund na prvú priečku najvyššej nemeckej ligovej súťaže Bundesligy. Vestfálskemu mužstvu k tomu dopomohol i Paco Alcácer, ktorý sa dostal na trávnik na posledných dvadsaťpäť minút a podarilo sa mu zapísať sa do streleckej listiny. Zverenci Luciena Favreho tak majú na svojom konte sedem bodov, o jeden viac ako Bayern Mníchov, Wolfsburg a Hertha. 

Prvý polčas toho veľa zaujímavého nepriniesol. Dortmund si vytvoril v útoku iba veľmi málo príležitostí, zatiaľ čo Eintracht poctivo a kvalitne bránil, no domáci napokon v tridsiatej šiestej minúte dokázali streliť gól i tak. Po rohovom kope Jacoba Bruuna Larsena Kevina Trappa prekonal mladý francúzsky stredný obranca Abdou Diallo.

Aj druhé dejstvo začalo v podobnom, nie príliš záživnom tempe, avšak potom sa Favre rozhodol pre dve mimoriadne vydarené striedania, do hry poslal postupne anglického mladíka Jadona Sancha a krátko nato Alcácera. Hoci prakticky bezprostredne po príchode barcelonského útočníka Borussia inkasovala z kopačky Sebastiana Hallera, zápas odvtedy nabral iné obrátky a divák si ho začal viac užívať. 

Kormideník BVB oživil hru aj o Axela Witsela a frankfurtská obrana už viac ofenzívny tlak Dortmundu ustáť nedokázala. V sedemdesiatej prvej minúte poslal Reus presnú loptu na Sancha, ktorý sa pohral s defenzívou a naservíroval ju Wolfovi, a ten strhol vedenie opäť na stranu domácich

Aktivitou sršal počas svojho pobytu na trávniku Signal Iduna Parku po celý čas i Paco, ktorý hrajúc s číslom deväť zužitkoval v osemdesiatej ôsmej minúte Philippovu loptu na svoj prvý presný zásah po odchode do Bundesligy. My, samozrejme, dúfame, že to je len začiatok!

Zdroj: md
Foto: md

Zubohryz1

17
2018-09-15 08:52:32

Tam sa rozstriela, vydrzi tam 2 sezony a potom ho zoberieme naspat ako TOP strelca a mame hotovo, aj ked sam tomu neverim , ale bol by som rad

Vladinko

12
2018-09-15 10:38:09

Ale bude to drahe- Dortmund má opciu za 23 mega ;)
Okrem toho, veď chalan sa už rozstrieľal vo Valencii pred príchodom do Barcelony, veď bol vtedy aj v reprezentácii..

LaBrie

7
2018-09-15 09:16:49

Krasny gol, prajem Pacovi este vela takych ;)

Federer

2
2018-09-15 17:13:47

U nás majú zakázané strieľať z diaľky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.