Ernestvo Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred prvý zápasom Ligy Majstrov v novej sezóne 2018/2019.

PSV patri medzi najslabšie tímy v Lige Majstrov

"Nepovedal by som, že PSG je slabý tím. Ostatné tímy som až tak podrobne zatiaľ neanalyzoval, ale PSV je dobrý tím, je mladý, dobre útočí a má zaujímavých krídelníkov či hlboko hrajúcich krajných obrancov. Bergwijn strieľa góly ako z kanóna. Musíme byť veľmi opatrní, našich súperov rešpektujeme a berieme ich vážne."

Je v Lige Majstrov väčší tlak kvôli vypadnutiu s Rímom?

"Keď premýšľam o minulosti, spomínam si na to, čo nás môže posilniť, napríklad výhra 3:0 nad Juventusom. Každý sa sústredí na to, čo považuje za správne. Je si myslím, že teraz je dôležitý dobrý začiatok."

Barcelona chce vždy vyhrať všetko, ale bude pre vás v tejto sezóne víťazstvo v Lige Majstrov kvôli posledným úspechom Realu Madrid o to dôležitejšie?

"Chceli by sme Ligu Majstrov vyhrať. Tvoja otázka sa určite opakuje na mnohých tlačových konferenciách iných tímov, ktoré dnes alebo zajtra začínajú Ligu Majstrov a chcú ju vyhrať. Myšlienka víťazstva nám dáva množstvo radosti, ale to isté platí aj v prípade Atlética, Realu, Valencie, City, Bayernu, PSG či Juventusu... Je to iná súťaž, krátka a nemôžete urobiť žiadnu chybu a aj keď sa vám to podarí, aj tak môžete vypadnúť."

Tréner PSV uviedol, že jeho tím štýl hry nezmení a bude aj naďalej útočiť. Je to pre vás výhoda alebo prekážka?

"Na hre PSV je to vídať často. Aktuálne ide o majstra Holandska. Potrebuje prevziať iniciatívu a nemyslím si, že sa to na jeden zápas zmení. Je to dobré a ja si vždy myslím, že svoj štýl si treba zachovať bez ohľadu na to, s kým hráte. Súper určite do úvahy vezme niektoré aspekty hry, my takisto. Stále však bude ofenzívne naladeným tímom."

Aký vplyv bude mať výkon o 18:55 na návštevu?

"Dúfam, že žiadny. Je to nový čas výkopu a musíme sa tomu prispôsobiť. Počítam s tým, že fanúšikovia prídu, koniec koncov je to Liga Majstrov. Vieme, ako veľmi nám fanúšikovia pomáhajú."

Noví hráči zatiaľ veľa minút neodohrali. Je to otázka adaptácie?

"Čo vám mám na to povedať? Ak by hrala táto štvorica, iná štvorica by sa na trávniku neobjavila a pýtali by ste sa na nich. Je to otázka okolností. Konkurencia je dôležitá a noví hráči svoju šancu dostanú. Nie je to jednoduché."

Na Anoeta si sa musel vrátiť k základnej zostave, pričom Coutinho a Busquets si neoddýchli toľko, koľko mohli. Malo to vplyv na tvoje plány na zápas proti PSV?

"Vždy sa plánuje priebeh zápasu a možné riešenia. V priebehu zápasu však musíte mať viac menej predstavu o tom, ako sa veci môžu vyvíjať. Nikdy to však nie je jasné a niektoré veci niekedy musíte upravovať za pochodu. Moje plány na PSV sa však nezmenili. Vedel som, že Coutinho sa na trávnik dostane a že pri Busquetsovi taká možnosť je."

Hráči chcú Ligu Majstrov veľmi vyhrať. Nezmení sa to na posadnutosť?

"Práve naopak. Teším sa, že majú vôľu. Je veľmi dobré, že majú dodatočnú motiváciu."

zdroj: youtube.com
foto: fcbarcelona.com

rendydutson

16
2018-09-18 10:41:19

Lukas, sa ti tam jedno PSG hned v uvode vloudilo. Inak klobuk v poslednom case valis clanok za clankom, vzdy mam co citat v praci :)

rendydutson

10
2018-09-18 10:42:13

*klobuk dole... som myslel... mohlo by pribudnut editovacie tlacitko

momo9

12
2018-09-18 11:59:57

zdá sa mi že Ernestovi vadia otazky na (ne)rotáciu. Nuž, načo chcel mať 10 založnikov...

Alirael

0
2018-09-18 14:03:59

Iritujuci manazer

ombre

6
2018-09-18 14:56:43

Oni ju chceli vyhrať aj minulý rok, len keby to niekto nedo*ebal...

Gabrieloo

2
2018-09-18 17:13:24

A jeho vyjadrenie ze ja si myslim ze si treba zachovat styl hry bez ohladu na supera. Ak by sme to urobili tak by sme vyhrali aj v rime. A hrali by sme minimalne semifinale

Gabrieloo

1
2018-09-18 17:13:24

A jeho vyjadrenie ze ja si myslim ze si treba zachovat styl hry bez ohladu na supera. Ak by sme to urobili tak by sme vyhrali aj v rime. A hrali by sme minimalne semifinale

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.