Futbalisti FC Barcelona v priestoroch Camp Nou neprehrali už neuveriteľných tridsaťosem kôl a pomaly, ale isto sa približujú ku úplnému rekordu štyridsiatich deviatich stretnutí bez porážky. 

Mnohí tréneri tvrdia, že ligové tituly sa vyhrávajú, predovšetkým, vďaka bodom nazberaným doma. FC Barcelona na svojom štadióne v ligovom dueli neprehrala od desiateho septembra 2016, keď ju na Camp Nou zdalalo pomerom 1-2 v treťom kole Primery División Deportivo Alavés. Odvtedy uplynuli dva roky a tridsaťosem kôl, aby si však z Katalánska nikto vďaka tridsiatim víťazstvám a iba šiestim remízam tri body neuchmatol. Celkovo blaugranas ťahajú najlepšiu sériu histórie klubu v dvadsiatom prvom storočí, výzva prekonať absolútny rekord je ale ešte ďaleko.

Barca z osemdesiatych rokov, medzi marcom 1973 a februárom 1977, neprehrala ešte na Estadi v šesťdesiatich siedmich po sebe idúcich ligových stretnutiach, čo celkovo činí skoro štyri roky. Celkový rekord tohto storočia pritom patrí Realu Madrid so štyridsiatimi deviatimi zápasmi medzi novembrom 2000 a aprílom 2003. Valverdeho Barca by ho mohla prekonať v nasledujúcich dueloch, aj keď pred sebou má náročných súperov ako Bilbao, Sevilla či Real Madrid. 

Šnúra sa začala v sezóne 2016/17, keď pod Luisom Enriquem Azulgranas zvládli bez prehry sedemnásť meraní síl, pričom celkovo štrnásťkrát vyhrali, tri razy proti Atléticu, Málage a Madridu remizovali a zaznamenali päťdesiatsedem presných zásahov, aby inkasovali iba trinásť gólov. Rok nato pod Valverdem prišlo šestnásť triumfov a tri remízy s päťdesiatimi tromi gólmi a jedenástimi inkasovanými. V súčasnej sezóne sú to zatiaľ dve víťazstvá a jedenásťkrát Barca skórovala. 

Kataláncom sa náramne darí i v Lige majstrov, kde nikomu na Camp Nou nepodľahli už od roku 2013, keď vybuchli v súboji s Bayernom Mníchov.

Dodajme, že posledný raz FC Barcelona vo všetkých súťažiach prehrala v domácom prostredí pred rokom trinásteho augusta, a to v rámci Španielskeho superpohára proti Realu Madrid. Išlo, paradoxne, o debutový zápas Ernesta Valverdeho, no situácia v klube popri Neymarovom odchode nebola jednoduchá. 

Zdroj: md
Foto: md

milos970

11
2018-09-22 13:23:09

thx za clanok :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.