Zajtra nás čaká katalánske derby medzi Gironou a Barcelonou a tréner prvého tímu Blaugranas má za sebou tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Girona hrá veľmi dobre

"Girona odohrala dobrú aj minulú sezónu a k tomu ukázala ofenzívnu mentalitu. Myslím, že teraz je to to isté. V prvých dvoch zápasoch získala bod, potom to už bolo lepšie. Vždy chce vyhrávať, hrá bez komplexov a nemá, čo stratiť. Pôjde o intenzívny zápas."

Pred tímom stojí množstvo zápasov - ukážeš teraz, že viac veríš náhradníkom?

"V priebehu sezóny je to vidieť vždy. Je pravda, že teraz nás čakajú tri zápasy za šesť dní. Teraz to nie je až také zlé, pretože sme hrali v utorok, ale potom opäť hráme v stredu a potom v sobotu. Jedno zo stretnutí bude na výjazde, čo vždy vyžaduje väčšie úsilie. Uvidíme, či budú zmeny."

Adaptácia Coutinha na novej pozícii ľavého záložníka

"Coutinho tú pozíciu pozná a cíti sa tam dobre. Vieme, že často hrá vertikálne, ide do súbojov jeden na jedného a dokonca aj bližšie pred vlastnou bránkou, kde je potrebné viac rozmýšľať. Môže hrať ako v strede, tak aj na ľavom krídle, na týchto pozíciách sa cíti dobre. V uplynulej sezóne však hrával aj na pravej strane, takisto aj v Brazílii a vedel si dobre poradiť. Coutinho nám pomáha zachovať rovnováhu medzi útokom a obranou."

Veľa sa hovorí o zápase v USA. Tebas hovoril, že zápas sa v USA odohrá na 90%.

"Už som sa stratil."

Real Madrid chvália za predvedenú hru.

"Hru Realu Madrid som veľmi podrobne neanalyzoval, urobím to niekoľko dní pred zápasom. Je to jeden z našich rivalov a určite ho sledujeme, ale o tom na tlačovej konferencii hovoriť nemôžem."

Arthur

"Musíme počkať na tréning. Včera mal dosť silnú žalúdočnú chrípku, ale myslíme si, že zajtra už bude dobre. V tomto týždni máme tri zápasy a vieme, že bude musieť hrať."

Zlé začiatky zápasov

"Tento aspekt hry musíme zlepšiť. Gól s Realom Sociedad ma neznepokojuje, pretože bol výsledkom odrazu lopty, takéto veci sa nedajú kontrolovať. S Huescou to bolo iné, inkasovali sme v 2. minúte a stretnutia by sme mali začínať inak. Také veci ako v zápase s Realom sa môžu stať, pretože súper bol veľmi zatiahnutý a neskôr v ďalšej časti sme po jednom faule inkasovali gól. Na to musíme byť pripravení a musíme vedieť odpovedať. Napriek všetkému musíme byť zvyknutí na to, aby sme v zápasoch išli do vedenia ako prví."

Zaskočil ťa Dembélé streleckými štatistikami?

"Očakávali sme od neho veľa a vždy sme vedeli, aký má talent. Je to otázka toho, či dokáže predviesť svoj potenciál na trávniku. Mňa nezaskočil. Dúfam, že zatiaľ to bol len začiatok. Uvidíme ako bude."

Čo by si povedal ľuďom, ktorí kritizujú štýl hry Barcelony?

"Nemám im čo povedať. Snažíme sa vyhrávať a hrať dobre. Také to jednoduché to nie je. Vieme, čo sa od dobrých mužstiev vyžaduje. Niekedy hráte dobre viac ako 87 minút a 3 minúty zle. V zápase s PSV sme súperovi dovolili len niekoľko brejkov, ale nepamätám si, aby súper mal gólové možnosti, Ter Stegen nemusel zasahovať. Taký je šport, akceptujem to."

zdroj: youtube.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.