Piate kolo španielskej La Ligy Santander prináša okrem iného aj katalánske derby medzi FC Barcelona a Gironou. Pozrime sa spolu na tri veci, ktoré podľa analytika Mundo Deportivo Loba Carrasca budú pre vývoj duelu rozhodujúce. 

1. S loptou a tromi obrancami

Girona je schopná brániť s loptou na svojej kopačke a pre jej hru sú kľúčoví traja strední obrancovia, na ktorých Eusebio a Onésimo postavili svoj herný systém. Je to mužstvo, ktoré chce hrať na minimum dotykov, tie však musia byť rýchle, pričom následne využíva bleskové Portuho nábehy a skvelý prehľad Stuaniho vo vzduchu. Dobrú prácu odvádza v strede poľa Alex Granell. 

V rozostavení na piatich obrancov sa posúva na pravý kraj v situáciách, keď sa z tohto postu vzďaľuje Portu, Pedro Porro, čo je fantastický ťah. Ďalšou zaujímavou stratégiou tímu je jeho spolupráca pri štandardných situáciách, všetko je nesmierne synchronizované a plynulé.

2. Prvé polčasy

Vďaka svojej mimoriadnej kvalite a zmenám na trávniku si Barca podmaňuje druhé dejstvá a väčšinou vďaka nim získava tri body.

Trend je zhruba takýto - Azulgranas začnú mierne zaskočení a nechajú súpera, aby sa dostal do výhody, pričom následne, po zmene strán na čele s Messim naprávajú škody, ktoré napáchali predtým. Barcelončania vedia, že ich rivali nevedia hrať naplno celých deväťdesiat minút, no hoci je ovládnuť duel trpezlivým spôsobom ukážkou veľkej kvality, viac gólov v prvom polčase by mohlo byť pre družstvo mimoriadne dôležité. 

3. Veľa zápasov, veľa hráčov

Prichádzajú prvé týždňe, keď musia ekipy v záujme zachovania svojej konkurencieschopnosti praktizovať rotácie. Minúty sú tu zrazu pre všetkých.

Pokiaľ sa však vrátime ku zápasu, Barca sa bude snažiť nútiť súpera ku chybám vysokým napádaním, čím vzniká nesmierne dôležitá úloha pre Suáreza (respektíve Munira). Kontrola nad tým, čo sa deje na trávniku, je pri zápasoch proti Eusebiovým mančaftom rozhodujúca a pre Barcu bude výzvou číslo jeden. Nesmierne dôležitá avšak je aj obrana, keďže Girona má skvelých hráčov do ofenzívy.

Zdroj: md
Foto: md

vetseo

-12
2018-09-23 12:28:37

tenisy - a další kurzové sázení, velmi spolehlivé http://vitexe.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.