Tréner Girony, Eusebio Sacristán absolvoval tlačovú konferenciu pred derby Katalánska s Barcelonou. Eusebio priznal, že proti Blaugranas to nebude jednoduché, ale vo futbale je možné všetko.

V zápasoch proti Barcelone je lepšie hrať odvážne či zdržanlivo?

"Myslím si, že na Camp Nou sa vždy hrá ťažko. Treba si to dobre premyslieť - ako pristúpiť k zápasu, prijať jedno rozhodnutie a držať sa ho. Pri žiadnom spôsobe hry si však nemôžeme byť príliš istí, že všetko pôjde dobre. Chceme čo najlepšie využiť naše prednosti a silné stránky, no vieme, že Barcelonu je ťažké zaskočiť. Aj napriek všetkému sa to pokúsime urobiť."

Zachováš po dvoch víťazných zápasoch to isté rozostavenie?

"Dosiahli sme dvojicu víťazstiev proti tímom, ktoré prevzali iniciatívu a kontrolovali hru. Bránili sme sa bez lopty a využili sme protiútoky. Dobre sa nám darilo brániť stred poľa v súbojoch proti rôznym súperom, ktorí dominujú. Hrať takýmto spôsobom je jednou z možností, pretože Barcelona súperovi berie loptu. Môžeme však niečo zmeniť a pokúsiť sa súpera zaskočiť."

Ako zaskočiť Barcelonu?

"Je to veľmi ťažké, ale myslím si, že vo futbale je možné všetko. Určite budeme mať nejaké šance a s rozhodnosťou sa ich treba chytiť. Aj hoci by tie šance boli malé, nejaké budú. Treba myslieť týmto spôsobom a veriť."

Nabitý kalendár - bude rotácia?

"Áno, máme to na pamäti. Posnažíme sa využiť naše zásoby v čo najlepší spôsob. Do zápasu nasadíme zostavu, ktorú považujeme za najlepšiu, ale budeme musieť myslieť aj na to, že na programe máme 2 zápasy v priebehu 6. dní."

zdroj: as.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.