Josep María Bartomeu a zástupca Ernesta Valverdeho Iñaki Ibáñez sa tento utorok po súboji medzi Barcou a PSV stretli v útrobách na Camp Nou, aby rozoberali budúcnosť kormidelníka prvého tímu. Klub ani Txingurri samotný sa nikam neponáhľajú, no obidve strany si chceli i tak vyjasniť, čo od seba môžu navzájom do nasledujúcich mesiacov očakávať. 

Katalánske periodiká o skutočnosti, že vo vedení sú zvedaví na postoj trénera prvého mužstva FC Barcelona, píšu už od septembra a teraz sa ich slová naplnili. Prezident klubu Josep María Bartomeu sa totiž rozhodol tento utorok stretnúť s reprezentantom Ernesta Valverdeho Iñakim Ibáñezom, pričom obaja si v privátnej zóne štadióna Camp Nou Llotja vymenili svoje pocity a ešte viac prehĺbili dobré vzťahy oboch zúčastnených strán.

Samotný Valverde na včerajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že zatiaľ tlak a stres typický pre lodivoda blaugranas necíti, podobná prepracovanosť, pre ktorú museli skončiť Josep Guardiola či Luis Enrique, sa ho zatiaľ podľa jeho slov netýka. V prípade Pepa prišla kríza počas jeho štvrtej sezóny, u Lucha to bol ročník tretí. Obaja neskôr konštatovali, že cítili obrovskú únavu, ktorá bola do veľkej miery podmienená nie úplne plynulými vzťahmi s vedením. 

Txingurri je ale zatiaľ mimoriadne pokojný, aj napriek niektorým špekuláciám o jeho nesúhlase s prestupmi, je so svojím kádrom nesmierne spokojný a rovnako tak nemá žiaden problém s direktívou Kataláncov. Je tiež nutné povedať, že s extremadurským rodákom sú nesmierne spokojní aj vo vedení a dúfajú, že Ernesto bude na Camp Nou pokračovať. Najdôležitejšia je avšak skutočnosť, že súvzuk panuje medzi ním a šatňou, hráči si bývalého kouča Bilbaa vážia a podľa zdrojov z okolia celku mu plne dôverujú.

Medzi Llotjom a Barcelonou budú podobné stretnutia pokračovať, hoci zatiaľ sa rokovať nebude o ničom konkrétnom. Do veľkej miery Valverdeho budúcnosť ovplyvnia výsledky súčasnej sezóny, to, ako sa bude blaugranas počas sezóny dariť vo všetkých troch súťažiach. 

Zdroj: md
Foto: md

Jestper9

19
2018-09-23 16:29:04

prehlbili dobre vztahy? vsak pred par dnami tu bolo, ze vztahy nie su bohvieake... akoze fakt. treba asi aj ked som rad ze casto nove clanky tu su, ale dbat na kud uz kvality, aby tu nebol bordel z toho a clovek potom ani vlastne nevia ako to v tom kklube je

villagesb

3
2018-09-23 17:53:57

Nesuhlasim tak na 50%, nakolko ak su to prevzate clanky ako tento mas tam uvedeny zdroj (MD).
Ak jedne noviny nieco napisu a druhe napisu opak mas tu obe clanky a mozes si vytvorit nazor sam, ak by tu dali len jeden z tych clankov tak to by som povazoval za zavadzanie ...

Jestper9

0
2018-09-23 17:57:06

to su pripady, kedy netreba radsej pisat nic. lebo ludia potom sa prikloni a na jednu, alebo druhu stranu a uz konspiracie. a je to tak, ze ked sa napise, ze ma zle vztahy s vedenim uz je to zle. ked sa nepise nic, tak je to vsetko v klude akoze. ale ak sa objavi taky clenok, tak aj ked to je v klude a valverde tu este 10 sezon bude, tak uz si niektori budu mysliet a argumentovat, ze ako ho nikto nema rad :)

Aexon

-27
2018-09-23 17:12:57

Ja chci Conteho

Jhonys

12
2018-09-23 17:22:49

no to fakt ne :D

Pisterko26

15
2018-09-23 17:21:37

Ja by som prijal na mesiac kozaka. Aby zistil čo je futbal a kto je futbalista a kto marketing.

bruno1

5
2018-09-23 18:51:34

Na to by kludne stacilo aby bol kozak podavac lopt prveho timu

emiliano

2
2018-09-23 20:19:28

Kde sa ponáhľajú? O predĺžení treba rokovať po výsledkoch tejto sezóny.

Ortiz

0
2018-09-23 22:27:45

Bez vysledku v Evrope at jde, zlej trener. Ve velkoklubu nema ten clovek co delat

Gabrieloo

1
2018-09-24 11:35:48

bez ohladu na to ze ci si mylsim ci je dobry trener alebo nie. musim povedat ze ma fascinuje jedna vec. ti sprostredkovatelia, agenti a zastupcovi a atd. To ze bartomeu si nesadne za stol spolu ja neviem z nejakym 16 rocnym talentom, alebo s niekym mimo klubu ok. ale ze hlavny trener a prezident klubu nekomunikuju priamo. to ze finalne znenie zmluvy odkomunikuje advokat, pravnik, zastupca a agent ok. ale sadnut si potriast rukou a povedat ze potrebujem trocha casu a vyjadrim sa. to fakt kukam. to v mojom malom svete korporacie a struktur proste neexistuje. a este aky tomu novinári davaju vyznam. oooo stretli sa v útrobách klubu no boze a sa normalne rozpravali no boze a ze vedia co vedeli aj predtým no boze. velka sranda pre mna :-D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.