Daždivý, veterný a nesmierne chladný nedeľný večer, či pomaly už noc. Teplý čaj, fit lopta pred počítačom a zhasnuté svetlo. Taká bola situácia včera o 20:40, keď som s očakávaním skvelého divadla práve na tú fit loptu zasadol a usrkávajúc si z horúceho sladkého nápoja začal sledovať očakávané divadelné predstavenie. Či bolo očakávanie aj naplnené, je už, samozrejme, iná vec. Čakal som ofenzívnu hru, rýchly pohyb a presné zakončenia. Ako asi každý. Súper mal byť vhodný k takému štýlu, dostatočne otvorený a nepraktizujúci nekonečný betón hlboko na vlastnej polovici.

Skutočnosť? Rozdelil by som to na tri tretiny, skoro ako v hokeji. Prvá tretina, do vylúčenia. Druhá tretina, do inkasovaného druhého gólu. Tretia tretina, do konca zápasu aj s úžasným trojminútovým nastavením. Mimochodom, čakal som snáď 5-6 minút. Koľko mal nastaviť podľa vás, prosím?

Známky hráčov z môjho, podotýkam, neobjektívneho pohľadu, tiež pre jednotlivých hráčov rozdelím na tri časti, presne podľa vyššie uvedených tretín. Lebo tak som ten zápas včera vnímal. Ako tri dejstvá výbornej divadelnej hry založenej na improvizácii aktérov, s režisérom (mierne povedané) pochybnej kvality a včera absolútne špičkovým obecenstvom.

Tretina prvá, alebo prvé dejstvo: zábavná komédia

Tretina druhá, alebo druhé dejstvo: tragédia

Tretina tretia, alebo tretie dejstvo: boj o život

Poďme na hodnotenie.

Ter Stegen: 7 - 7 – 7 = 7

Čisté konto mu tentokrát nebolo dopriate. Robil asi maximum, čo bolo v daných momentoch možné. Pred druhým gólom dokonca prvý pokus bravúrnym spôsobom zneškodnil, lopta sa však trochu so šťastím odrazila k Stuanimu, ktorý preukázal chladnú hlavu a perfektne zakončil. Ter Stegen rovnako výborne, ako v predchádzajúcich zápasoch rozohrával a naozaj plní úlohu posledného hráča. Pri jeho kopacej technike by bol hriech nevyužívať to. Čo ma trochu zarazilo, bol jeho súboj pri autovej čiare, keď trochu pritvrdo odstavil protihráča v plnom šprinte. Asi už v tom momente nemal inú možnosť, ale faul to bol a určite minimálne na žltú kartu. Inak svoj nesmierne vysoký výkonnostný štandard.

Semedo: 7 - 6 – 5 = 6

Od úvodu sa výborne zhostil svojej úlohy a „brúsil“ čiaru hore-dole. Dopredu, po pokutové územie súpera to bolo kombinačne veľmi slušné, až prekvapivo vysoká úroveň. Sebavedomie mu teda vôbec nechýbalo, s Messim a Vidalom niekoľkokrát vytrojuholníkovali súperov. Nuž, v prvej tretine som niekoľkokrát myslel, že 6-7:0 bez problémov...

Piqué: 9 - 3 - 10 = 7

V prvej tretine neprekonateľný v súbojoch. Tvrdý a presný, zabezpečujúci rozohrávku, prenášajúci hru, mentálny vodca Barcelony.

V druhej tretine ustrašený a tak veľmi nesústredený. Chybujúci, zmätkujúci. Bohužiaľ, v druhej tretine po jeho dvoch chybách padli dva góly... Ten druhý ešte ako-tak možno ospravedlniť, rýchlosť pri vysokých stopéroch nebýva tou najsilnejšou zbraňou. Ale to prvé zaváhanie? Zlé, zlé a zlé.

Tretia tretina ale priniesla znovu obrovského bojovníka! On bol tým hráčom, ktorý nakopol mužstvo. Nie gólom, ale neutíchajúcou bojovnosťou. Iste, uvedomil si svoje chyby pri inkasovaných góloch, ale v tejto tretine, poslednej v zápase, ukázal neskutočnú bojovnosť a nasadenie. On strhol aj ostatných k náporu, keď sme mohli (a mali!!!) rozhodnúť zápas a otočiť ho v náš prospech.

Nepredávajte ho, prosím.

Lenglet: 6 - x – x = 6

Po vylúčenie výborný výkon. Umtiti to ešte určite nie je, ale včera ukázal vysokú mieru kompatibility so zvyškom mužstva, dokázal rozdávať dostatočne kolmé prihrávky zrýchľujúce hru smerom dopredu. To, čo sa stalo pri jeho vylúčení, je asi na dlhú polemiku. Skúsim povedať svoj názor, aj keď v komentároch pod článkom sa znovu strhne (demokracia?) ostrá výmena názorov.

Nuž, Lenglet bol faulovaný hráčom súpera tvrdo, na koleno stojnej nohy otočenej vnútornou stranou. Žltá karta bez akejkoľvek milosti. Po inkasovanom náraze do Lengleta ten okamžite stratil rovnováhu, kinetická energia ho otočila a pri neohrabanom a nekoordinovanom pohybe zasiahol hráča súpera lakťom do tváre. Červená karta pri detailnom zábere oprávnená. Ale bez úmyslu, bez chcenia zraniť.

Takže skôr nešťastná zhoda náhod, zlý moment.

Alba: 6 - 6 - 6 = 6

Nebol absolútne dominantným hráčom, ale pred sebou nemal tentokrát Coutinha  odťahujúceho mu hráčov a otvárajúceho mu priestor a ani Dembélé mu tentokrát nepomáhal. Taký kostrbatý výkon, mix výborného nábehu a potom nepresnej prihrávky vo finálnej fáze. Priemerný výkon, vie hrať oveľa lepšie. Otázka je, či aj pri Dembélého včerajšej forme a Coutinhovej neúčasti.

Arthur: 9 - 5  x = 7

V prvej tretine behal po ihrisku „XAVI“. Bol všade, výborne sa protipohybovou kľučkou dokázal vymaniť spomedzi dvoch-troch napádajúcich protihráčov. Krátke rýchle kombinácie s Busquetsom a Vidalom otvárali priestor a pomáhali držať loptu na kopačkách Barcelony. Výborná časť zápasu pre tento talent.

V druhej tretine chytil jeho výkon mierne panický nádych a z hry sa vytratil. Striedanie sa žiadalo skôr, snáď už po prestávke. Rakitičove skúsenosti mu ešte chýbali.

Je ale obrovským prísľubom do budúcnosti, je to v ňom. Vie ako a čo má na ihrisku robiť a vie to robiť aj v BARCENOlite (ja ten REAL nenapíšem ani za svet).

Busquets: 10 - 10 - 10 = 10

Ak by som Busquetsa nepoznal a stretol by som ho niekde v reštaurácii a on by mi povedal, že je špičkový futbalista, tak sa zvalím od smiechu. Nemá postavu ako futbalista. Nevie behať. Nevyzerá ako futbalista. Fakt by som mu neveril.

Lenže na ihrisku je to iná káva!!! Včera znovu potvrdil absolútnu svetovosť. Jeho technika je neuveriteľná, na úrovni Messiho, v niektorých aspektoch je ešte jemnejší. Hladká loptu zamatovými nohami s absolútnou samozrejmosťou. Snáď len Iniesta bol podobný. Včera Busi nepokazil ani jednu loptu. Ani jednu prihrávku. Zrýchľoval hru prihrávkou z prvej, ak bolo treba. Otočil sa a podržal loptu, ak bolo treba. Včera najlepší hráč na ihrisku z môjho pohľadu. Dominantný a presný.

Po zákroku na neho v pokutovom území Girony mala nasledovať úplne automaticky penalta. Aj bez VAR-u.

Jeho najlepší výkon v tejto sezóne.

Vidal: 8 - 6 - x = 7

Toto bol v prvej tretine zápasu vynikajúci Vidal. Toto bol hráč, aký môže plným právom nosiť Barcelonský dres a behať po Nou Camp-e. Skvelý výkon. V presných kombináciách do trojuholníkov a v dvojici s Messim, s Arthurom a Busquetsom dominoval v zálohe a diktoval správnym spôsobom tempo hry. Asistencia na gól bola bonbónikom vydareného predstavenie bojovníka z Chile. Je v ňom ešte stále obrovský potenciál.

ALE: druhá tretina zápasu, jeho posledná, ukázala slabinu. Tou je pohyb, respektíve jeho rýchlosť pohybu. Reakcia na zmenu situácie po vylúčení Lengleta bola chaotická. Zrazu bol všade neskoro. Je možné, že mu vyhovuje, keď je ihrisko plné? Keď nikto nechýba?

Celkovo ale určite presvedčil.

Dembélé: 4 - 4 - x = 4

Po tom, ako som ho chválil za výkon v minulom zápase, v tomto zápase neukázal vôbec nič. Nebol ani presný, ani dôsledný pri kombináciách a pri driblingu stratil loptu skoro vždy na druhom-treťom hráčovi. Jedna vydarená kľučka potešila, ale to bolo zo strany talentu všetko. Slabé.

Doplatil pri striedaní na vylúčenie Lengleta, alebo na slabý výkon?

Čo myslíte?

Suárez: 8 - 9 - 9 = 9

To bola od uruguajského dravca poriadna jazda. Od začiatku do konca v obrovskom nasadení. Neustále v pohybe. Napadanie súperovej rozohrávky dostatočne agresívne. Spracovanie lopty tentokrát nebolo na úrovni okresnej ligy. Kombinácia relatívne v poriadku, občas to bolo výborné, občas nevyšlo. Dokázal vyhrať niekoľko súbojov jeden na jeden a uvoľniť sa do streleckej pozície.

Zdalo sa to iba mne, alebo naozaj v tomto zápase menej simuloval?

Messi: 9 - 9 - 9 = 9

Gól bol typický, bleskový nábeh do pokutového územia a dokonalé zakončenie. Jedno brvno po priamom kope. A ďalších päť priamych kopov, ktoré asi mohli a mali skončiť v bráne. Včera by to nesmierne pomohlo. Messi na svoje pomery veľmi veľ behal, zapájal sa aj do presingu. Samozrejme, že dominoval v medzihre a jeho zrýchlenie s loptou okolo niekoľkých protihráčov bolo neskutočné.

Po prvej tretine som tipoval Messimu tri góly, určite by ich včera dal, keby...

Umtiti: x - 7 - 7 = 7

Priniesol pokoj a silu, ale veľmi nezaujal. Do hry sa nedostával príliš často, v obrane sa hralo väčšinu po opačnej strane, než na ktorej Umtiti operoval. Paradoxne, mohol otočiť zápas, keď sa ocitol sám hlboko v pokutovom území súpera a pred ním bol len malý brankár v obrovskej bráne. Škoda trochu kostrbatého spracovania lopty, zrejme o obrancovi za svojim chrbtom nevedel.

Rakitič: x - x - 8 = 8

Perfektne vyplnil priestor v zálohe po preskupení. Množstvo lôpt vybojovaných po tvrdých súbojoch je pre neho typické. Ukázal taktickú vyspelosť a skúsenosť, priniesol trochu pokoj. Dobré striedanie, Arthur hral výborne, ale postupne sa vytrácal pod vplyvom udalostí, na takéto situácie treba dozrieť. Rakitič, za posledné výkony klobúk dole.

Coutinho: x - x - 9 = 9

Ďalšie perfektné striedanie. Podal výborný výkon, opäť sa skvelo pohyboval a tlačil do zakončenia. Dve jedovaté strely spoza pokutového územia svedčia o jeho obrovskom prínose do hry Barcelony. Tá druhá bola gólová, tú by ani výborný brankár Girony nechytil. Ale zase je tu KEBY...

FCB TOP LINE: Busquets + Messi + Coutinho

V tomto texte sú vyjadrené len názory autora. Redakcia do textu nezasiahla. V prípade, že niečo čitateľa urazí, sa ospravedlňujem.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

text: PM1
foto: fcbacelona.com

erdzo

6
2018-09-25 08:13:25

Jeden detajl keď si pozriete spomalený záber na faul na Busquets tak to bolo ešte pred pokutovým územím. Veľmi tesne ale na tom zábere čo som ja videl tak bolo úplne vidno že kontakt protihráča s jeho nohou bol len na hranici pokutového územia aj keď Busquets už bol v pokutovom území skoro celým telo ale podľa pravidiel sa ráta to kde bol kontakt nie kde bolo telo.

erdzo

2
2018-09-25 08:17:16

Umtitimu by som vôbec nedával za vinu že nepremenil svoju šancu, tan bol geniálny zákrok protihráča. Čo mal iné robiť ako spracovať loptu hruďou? A hneď potom s prvej strieľal s voleja. Na hlavičku to nebolo bol bližšie k bráne ako lopta, čiže by hlavičkoval zo záklonu a to by išlo najskôr nad bránu.

jokerito

3
2018-09-25 09:36:40

Vzhľadom k posledným dvom rokom, ked sme nevyhravali a nastavovali nam vzdy 2 minuty, je to ze nastavil 3 minuty celkom luxus haha

momo9

-3
2018-09-25 09:38:52

Hladká loptu zamatovými nohami - toto vyzera ako zo zleho porna :D

BigEL

3
2018-09-25 09:39:57

Pěkné hodnocení,souhlasím .A taky si myslím,že byl Busi faulovany před vápnem.Rozhodně to byl faul jak z učebnice a nepotrestany :((( grrrr.

johnko88

6
2018-09-25 09:55:58

Velmi dobre a trefne hodnotenie. Az na toho Busquetsa, hral aj hrava vynikajuco,ale v tej strednej tretine si urcite 10 nezasluzi, kedze v jeho popise je aj defenziva a dostali 2 goly.
A to nehovorim,ze hral stopera ,kedze sa Valverde nevedel "rozhybat" poslat tam nerozhybaneho Umtitiho.

Jestper9

0
2018-09-25 12:33:35

DM nema loptu co hladkat a ani supera po chrbatiku ako pro prvom gole. Ale tu je darmo o tom rozpravat. Girona bola rychla a to aj v prechode do utoku. Videli ste to? A nas DM hladka loptu kym sa super v obrane skoordinuje a kavou v ruke. A do utoku prejde s cigaretou v druhej. Rakitic aspon alebo vidal na DM a coutinho s arthurom k nemu. Zaloha musi slapat a nie tukes hrat. Oniesta a xavi boli vysokotechnicky, ale aj makali. A nestracali lopty.hlavne xavi

freerider22

0
2018-09-25 12:34:17

super, diky za hodnotenie... akurat tie cervene bez boldu, trochu to vadi oku :)

pmadar1

0
2018-09-25 15:06:15

To sú bordové ????

Daniel9

7
2018-09-25 12:50:47

palec hore admin :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.