Tréner Leganes Mauricio Pellerino sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom s Barcelonou. Priznal, že ak Leganes chce v tomto súboji uspieť, musí zabezpečiť správne priestory na trávniku a hrať s odvahou.

Barcelona

"Je to skvelý tím. V zápase sa musíme pokúsiť kontrolovať najcitlivejšie zóny na trávniku, v ktorých súper tvorí hru. Je to kompletný tím. Nemôžeme myslieť na individuálne krytie, musíme byť najsilnejší práve v týchto priestoroch, v ktorých nám hráči Barcelony môžu ublížiť. Nášho súpera by sme mali napadnúť našou najsilnejšou zbraňou a teda odvahou."

Remíza Barcelony s Gironou

"V tímových športoch je to našťastie tak, že nie vždy víťazí lepší tím. Girona odohrala skvelý zápas, ale Barca takisto. Vylúčenie bolo samozrejme kľúčové, no Gironu treba napriek tomu pochváliť. Nedokážem predpovedať, či tento zápas bude mať na Barcelonu vplyv. Barcelona bude vždy ťažkým súperom bez ohľadu na to, čo sa stalo v predchádzajúcom kole."

Messi

"Myslím si, že je najlepší vzhľadom na svoju úroveň, ktorú si udržiava v posledných rokoch. Ak ste v takom klube ako Barcelona, výnimočné veci sa stávajú bežnými. Pred niekoľkými sezónami klub získal jednu trofej a zdalo sa, že ide o zlú sezónu. V prípade Barcelony je normálne, že hovoríme o dvoch či troch tituloch. V prípade Messiho je zas normálne, že na najvyššej úrovni je roky. Práve to si zaslúži pochvalu, pretože je to najťažšie."

Valverde

"Veľmi ho obdivujem, predovšetkým za pokoj, s akým si vie poradiť v ťažkých situáciách a pod tlakom, aký v Barcelone panuje. Udržal klub konkurencieschopný, hoci zmenil isté aspekty. To len podčiarkuje jeho hodnotu ako trénera trénujúceho klub s najväčšími očakávaniami. Obdivujem ho za jeho skromnosť. Je to čestný chlap. A samozrejme za jeho schopnosti, ktoré preukazoval počas svojej kariéry."

Ťažká situácia Leganes

"Nikto z nás nechce takúto situáciu zažiť. Získali sme len bod a tak to je. Máme však čas na to, aby sme našli riešenie. Myslím si, že mužstvo je silné a má adekvátnu mentalitu, aby situáciu zmenilo. Snažíme sa z toho dostať a získať viac bodov. Máme určité ťažkosti, ale myslím si, že situáciu dokážeme zmeniť."

Zápas proti Barcelone

"Stret s Barcelonou vyžaduje odohrať veľmi dobrý zápas na každej úrovni. Pri našich ofenzívnych akciách musíme s loptou narábať najlepšie ako vieme. Musíme byť odvážni a ukázať, že chceme doma vyhrať. Pôjde o veľkú výzvu."

zdroj: marca.com
foto: wikipedia.com

Michal79

5
2018-09-25 20:47:03

Konečne rozumné vyjadrenia súpera

Zmazaný užívateľ

10
2018-09-25 21:31:03

a co ma asi tak v jeho situacii povedat? tento zrovna nema na velke reci ani len narok

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.