Mauricio Pellegrino sa zúčastnil tlačovej konferencie po víťazstve 2: 1 nad Barcelonou. Tréner Leganés ocenil svoj tím.

Spadol vám zo srdca kameň?

Áno, toto víťazstvo je dôležité predovšetkým pre sebavedomie hráčov. Body sú tiež veľmi dobré. Chceme však viac, než to, chceme byť lepším tímom. Dnes sme boli veľmi efektívni a to je potrebné. Pre mňa je podstatné, že hráči uverili v to, čo robia.

Dnešná taktika mohla byť kľúčová

"Je to možné, hrali sme takto v niektorých zápasoch aj na tréningoch. Mysleli sme si, že Alba zahrá od začiatku a Messi, Coutinho aj Roberto budú útočiť stredom. Museli sme sa rýchlo preskupiť, aby sme hrali lepšie. Kvôli tomu sme v strede poľa prišli o troch hráčov a preto som nasadil En Nesyriho, aby sme takisto využívali voľné priestory."

Aké sú nálady v tíme?

"Hráči sú veľmi spokojní, oslavovali. Dnes sa môžeme tešiť, ale zajtra sa vraciame do práce pred nedeľňajším zápasom. Bohužiaľ, keď vyhráte, zakrátko je potrebné hrať opäť. Snáď sme v seba viac uverili."

Čo by si povedal Piquému? Sám si bol kedysi stopérom...

"Barcelona sa už od dávna stará o to, že nemožné je možným. Obdivujem víťaznú mentalitu jej hráčov. Piqué mnoho rokov pôsobil v reprezentácii, to sa podarilo málokomu. Čo mu mám povedať? Nemyslím si, že to na neho malo vplyv."

Valverde uviedol, že dnešný výsledok je náhodný

"Piquého gól mohol byť náhodný, ale naša práca, koncentrácia a rýchlosť boli dobré. Možnože pre Barcelonu je takýto zápas jednoduchý, ale nás to stálo veľa. Oceňujem prácu svojho tímu."

zdroj: marca.com
foto: sport.es

Neyoo

13
2018-09-27 13:26:53

Má pravdu aj keď len z časti, proti takejto Barcelone každy súper keď bude efektivny a poda solidny vykon v defenzive bude víťaz. Barcelonska hra potrebuje novy naboj, energiu,chcenie. A pisala som to po nákupoch, že v nich vidim veľku buducnost hlavne kvoli veku a zápalu pre hru a víťazstvo- to čoho sa od Messiho, Sergia, Piqueho, Raktica nedočkame keď ich nema kto ani čo namotivovať aby hrali na 150% každy zapas aj proti poslednemu v tabuľke. Škoda, že Valverde stále asi verí, že sa to všetko začne diať samo lebo žiadna zmena v jeho zmyšľani neprichadza.

quentin

3
2018-09-27 13:53:50

...k tomu niet, čo dodať. Snáď len... ...amen.

JURITO

-4
2018-09-27 13:58:05

Lutujem ludi ktorí si pamataju časy s Ronaldinhom,Decom tak ako ja a potom sa musia pozerat na futbal ktory hra barcelona teraz.

Jestper9

1
2018-09-28 00:27:38

Vela si ich tu nepamata. era krajsieho futbalu a o dost ako pod Guardiolom. To bola parada. Ziadny tukes. technika ale v rychlosti a dynamika

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.